Εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Ιλία Καρέλι στην φυλακή – Το χρονικό του θανάτου του

13:48 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση του θανάτου του δολοφόνου, βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι. Ο Αλβανός κακοποιός κατέληξε μέσα στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας, λίγες ώρες από την μεταφορά του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και στέρησε τη ζωή στον άτυχο, υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη.

Η προανακριτική εξέταση ξεκίνησε με τις καταθέσεις των πρώτων βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα και έτσι τη Δευτέρα μετέβησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών Χάρης Κονσολίδης

και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να περιγράψουν την παραλαβή του κρατουμένου και να δώσουν λεπτομέρειες για τη φύλαξή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων - μεταξύ τους, αλλά και με το υλικό των καμερών που είχαν τοποθετηθεί πριν καταφθάσει ο κρατούμενος - συμπίπτουν απόλυτα, όσον αφορά τις κινήσεις του Ιλία Καρέλι, από το πρώτο λεπτό που τον παρέλαβαν στις φυλακές της Νιγρίτας, το απόγευμα της 27ης Μαρτίου. Έτσι, και μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σορό του Αλβανού βαρυποινίτη, Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά σε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ολοκλήρωση της εξέτασης καθώς και στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως οι πρώτες εξετάσεις ξεκαθάρισαν πως τα κατάγματα έγιναν αρκετές μέρες πριν ο Ιλία Καρέλι, οδηγηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές.

Τέλος, οι έρευνες και οι καταθέσεις που έχουν μέχρι στιγμή στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται πως είναι αρκετές ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι φαίνεται να εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό και στη συνέχεια έφερε και τον θάνατο του ισοβίτη.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο νεκρός Ιλία Καρέλι

Φωτογραφίες του μέσα από τις φυλακές Φωτογραφίες του μέσα από τις φυλακές Μέσα στο κελί του

Το χρονικό των δύο θανάτων

Τρίτη 25 Μαρτίου και ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργος Τσιρώνης, μπαίνει στο κελί του βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι, μαζί με ακόμη δύο δεσμοφύλακες. Ο ισοβίτης έδωσε στον άτυχο Τσιρώνη ένα σημείωμα που όπως θα διαπιστωθεί αργότερα το έκανε για να του αποσπάσει την προσοχή, αφού το χαρτί έγραφε:

«Προς την Υπηρεσία Φυλακών του Μαλανδρίνου.

Με κρατάτε εδώ μέσα στη φυλακή τσάμπα τόσο καιρό, τόσα πολλά χρόνια, μόνο για κλοπές, χωρίς να έχω σκοτώσει κάποιον, γιατί;

Γιατί δεν μου αφήσατε να πάω στο σπίτι μου να βρω ζωντανή τη μάνα μου, γιατί; Γιατί δεν μου αφήσατε να έφκιανα και εγώ μια οικογένεια, γιατί;

Είμαι μέσα από το 1997 και δεν χορτάσατε με τα τόσα χρόνια από τη ζωή μου;

Μέχρι τώρα έχω βγάλει τα ισόβια και 4 χρόνια με εργασία. Με το λάθος που έχω κάνει δεν μου αξίζανε τόσα πολλά χρόνια και ακόμα συνεχίζετε να με κρατάτε, γιατί; Γιατί τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω και εγώ μια ζωή από εσάς…

Γιατί μου το πήρατε όλη την ζωή μου, γιατί, γιατί… γιατί;».

Οι μαχαιριές του Ιλία Καρέλι – με το αυτοσχέδιο μαχαίρι που έκανε από την πόρτα του κελιού του - ρίχνουν νεκρό τον Γιώργο Τσιρώνη.

Από εκεί και πέρα και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της Ιτέας, ο βαρυποινίτης έφερε ήδη μώλωπες και τραύματα στο σώμα του. Μάλιστα, ο αξιωματικός υπηρεσίας ο οποίος τον παρέλαβε στο φύλλο εισόδου κατέγραψε την κατάσταση του κρατουμένου, η οποία επιβεβαιώθηκε και από αστυνομικές πηγές που είδαν τον Ιλία Καρέλι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της Ιτέας.

«Ήταν ήρεμος και δεν παραπονέθηκε για πόνους στο σώμα. Ήταν όμως χτυπημένος, στον σβέρκο, στους αγκώνες και στο πρόσωπο, ήταν φανερό για κάποιον αν τον έβλεπε από κοντά» εξηγούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr και ρεπορτάζ των Χρήστου Μαζάνη και Ανδρέα Ντίνη, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής την 25η Μαρτίου, ο Ιλία Καρέλι φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους την ώρα που είχε σφάξει τον κουμπάρο του διευθυντή των φυλακών, άρα ο κατάσταση του Αλβανού κακοποιού να οφείλεται αποκλειστικά στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Στη συνέχεια, ο Iλία Καρέλι μεταφέρθηκε με περιπολικό τζιπ από τα κρατητήρια της Ιτέας, όπου και κρατείτο μετά την επίθεση, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

«Κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας, διαπίστωσα ότι ήταν χτυπημένος. Στις 19.15 του πήγα φαγητό στο κελί του και ευτυχώς που υπήρχε η κάμερα και έχει καταγράψει τα πάντα. Δεν τον χτυπήσαμε εμείς και δεν είχαμε τέτοιο σκοπό. Ούτε κάποιος άλλος κρατούμενος τον χτύπησε. Δεν παραπονέθηκε για πόνους στο σώμα, απλώς ήταν λίγο φοβισμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός που τον παρέλαβε και τον εγκατέστησε σε κελί της απομόνωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με κάμερες ασφαλείας. Στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας στις Σερρών ήταν μόνος του, για λόγους ασφαλείας, από τις 15.45 το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαρτίου. Στις 18.32 ξάπλωσε για 45 λεπτά και, σύμφωνα με τους ίδιους αλλά και τις κάμερες, στριφογύριζε στο κρεβάτι του. Το ίδιο βράδυ, στις 23:30, γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους και για το δεύτερο πρωταγωνιστή του θρίλερ με την επιβεβαίωση του θανάτου του δολοφόνου του άτυχου δεσμοφύλακα, Ιλία Κέρελι.

Η κηδεία του Ιλία Καρέλι

Η μητέρα του ζητεί να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η ίδια ζήτησε από το αλβανικό κράτος να πάρει μια πιο σκληρή θέση για το θέμα. Λίγο μετά πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Ιλία Καρέλι στην πόλη Φιέρ της Αλβανίας.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η κηδεία του Καρέλι

Η μητέρα του βαρυποινίτη που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα

Η πομπή πριν το νεκροταφείο στο Φιέρι

Φωτογραφία έξω από το σπίτι του

Στο σπίτι της οικογένειάς του

Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας
Keywords
Τυχαία Θέματα