Εικαστική έκθεση «Μίνως Αργυράκης» – Η απόλυτη αναβίωση της vintage αισθητικής στο Zonars

15:09 4/2/2016 - Πηγή: KoolNews

«Τότε έμπλεξα με τον Χατζιδάκι και την Οδό Ονείρων. Δεν πρόκειται για ένα έργο, όπως νομίζουνε πολλοί, αλλά για ένα κέφι της εποχής εκείνης. Μαζευόμασταν στου Ζωναρά μερικοί φίλοι, μια φορά την εβδομάδα, έλεγε κάτι ο Χατζιδάκις, πετούσε κάτι ο Χορν, κάτι συμπλήρωνε ο Γκάτσος κι έτσι έγινε η Οδός Ονείρων».

Απόσπασμα από την τελευταία συνέντευξη του Μίνου Αργυράκη στη δημοσιογράφο, Κάτια Πετροπούλου, στα ΝΕΑ, 14/02/1998.

Το Ζonars από την ίδρυσή του το 1939, αποτέλεσε έναν κοινωνικό θεσμό, συνδέθηκε με τη ζωή

του νεοέλληνα και υπήρξε το κέντρο της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας. Οι θαμώνες του ήταν άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στην πρόσκληση του Χρύσανθου και του Σπύρου Πανά ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό ο σύμβουλος τέχνης, συλλέκτης και βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, ο οποίος παρουσιάζει στους χώρους του Zonars έργα του ζωγράφου Μίνου Αργυράκη, από την προσωπική του συλλογή.

Ο Μίνως Αργυράκης υπήρξε ένας από τους γνωστούς θαμώνες του. Ήταν αναπόσπαστο μέλος της παρέας των Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Τσαρούχη, Takis και Μελίνας Μερκούρη. Τα περισσότερα σκίτσα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα δημιουργήθηκαν μέσα στους χώρους του Zonars.

Εδώ σχεδίασε το πορτραίτο του Νίκου Γκάτσου την ώρα που ο ποιητής διόρθωνε το ποίημα του «Ο ιππότης και ο θάνατος», ζωγράφισε τη Μαρίκα Κοτοπούλη και τον Καραγκιόζη και δημιούργησε τα περισσότερα σκίτσα τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση «Μίνως Αργυράκης – Zonars».

Αναβιώνοντας την αισθητική του τότε, τα έργα αυτά είναι πλέον προς πώληση και περιμένουν τους συλλέκτες που θα τα εκτιμήσουν και θα τα αγαπήσουν να τα εντάξουν στη συλλογή τους.

The post Εικαστική έκθεση «Μίνως Αργυράκης» – Η απόλυτη αναβίωση της vintage αισθητικής στο Zonars appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα