Έγραψε πάλι: Πουτίγκα καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Είναι γνωστό ότι η μαγειρική θέλει φαντασία, τόλμη και ταλέντο. Ο Άκης Πετρετζίκης τα έχει και τα τρία και έτσι το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Η σημερινή του πρόταση, πουτίγκα καρπούζι.

Τα υλικά που απαιτούνται:

1.400 γρ. κομμάτια καρπούζι χωρίς κουκούτσια και φλούδα220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική100 γρ. νισεστέ1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

για το σερβίρισμα

100 γρ. σαντιγί50 γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Παίρνουμε
τα κομμάτια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και φλούδα, τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν υγρό. Το βάζουμε στην άκρη.Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και το νισεστέ σε μία αντικολλητική κατσαρόλα.Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε το καρπούζι.Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.Πρέπει να ανακατεύουμε συχνά και να ξύνουμε τη βάση της κατσαρόλας με μία ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα.Βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά , για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα .Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας το εκχύλισμα βανίλιας.Περνάμε από λεπτό κόσκινο πιέζοντας το μείγμα με μία σπάτουλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη βάζοντάς τη να κολλήσει επάνω στην πουτίνγκα για να μην κάνει πέτσα.Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.Τη σερβίρουμε σε μπολ με τη σαντιγί και τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Έγραψε πάλι: Πουτίγκα καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
πουτιγκα καρπουζι ακης
Τυχαία Θέματα