Εγκληματίες για γέλια – Ποιοι κακοποιοί «ενέπνευσαν» τον αεροπειρατή της Κύπρου [βίντεο]

«Δεν είναι τρομοκράτης, είναι απλά ηλίθιος» είπε ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου για τον 59χρονο αεροπειρατή Σέιφ Ελ Ντιν Μουσταφά όταν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες και των λόγων που οδήγησαν στην αεροπειρατία, αλλά και το πως χειρίστηκε ο 59χρονος την όλη κατάσταση. Είναι δεδομένο πως κακοποιό να βγάζει σέλφι με έναν από τους ομήρους του δεν έχουμε ξαναδεί, όπως επίσης είναι δεδομένο πως ο Αιγύπτιος δεν κατάφερε να... τρομοκρατήσει ούτε καν

τους επιβάτες του αεροπλάνου που «έκλεψε».

Της Ευγενίας Κουντούρη

Δεν πρόκειται όμως για τον πιο ηλίθιο ή τουλάχιστον για τον μοναδικό ηλίθιο κακοποιό στον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τον τίτλο και μάλιστα με υψηλές αξιώσεις. Διαβάστε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις και διαλέξτε τον δικό σας νούμερο «1» στην κατηγορία «πανίβλακες εγκληματίες»

Τα ρέστα... δικά σας

Παραχαράκτης στο επάγγελμα ο 53χρονος Μάικλ Άντονι Φούλερ προφανώς σκέφτηκε πως υπήρχε τρόπος να γλιτώσει κόπο και χρόνο κι έτσι αποφάσισε αντί να φτιάξει πολλά χαρτονομίσματα να φτιάξει μόνο ένα και να λύσει το πρόβλημα της ζωής του. Έτσι λοιπόν εκτύπωσε ένα νόμισμα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το ότι το μεγαλύτερο νόμισμα (κανονικό νόμισμα) είναι αυτό των εκατό δολαρίων ήταν μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια.
Πήγε λοιπόν σε ένα μαγαζί με ηλεκτρικά ήδη, αγόρασε μία ηλεκτρική σκούπα, έναν φούρνο μικροκυμάτων και κάποιες άλλες συσκευές κι έκανε λογαριασμό 476 δολάρια. Έδωσε το νόμισμα του ενός εκατομμυρίου και ζήτησε 999.524 δολάρια ρέστα. Ήταν δυνατόν να τη βγάλει... καθαρή; Εδώ πενηντάρικο δίνεις στο περίπτερο για να πάρεις τσιγάρα κι ο περιπτεράς σε κοιτάζει με μισό μάτι.

Άψογη προετοιμασία

Φανταστείτε πως αποφασίζετε να ληστέψετε ένα κατάστημα. Προετοιμάζεστε, πηγαίνετε ως εκεί κι όταν ζητάτε από τον καταστηματάρχη να αδειάσει το ταμείο βλέπετε πως οι εισπράξεις της ημέρας είναι ελάχιστες. Δεν θα σας «χάλαγε» το ο,τι κάνατε τσάμπα κόπο; Αυτό σκέφτηκε και ο Ντάνιελ Γκλεν κι έτσι πριν πάει να ληστέψει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησε πόσα χρήματα έχει στο ταμείο. Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την αστυνομία για το τηλεφώνημα κι ο Γκλεν δεν πρόλαβε να φτάσει καν ως την πόρτα του μαγαζιού. Συνελήφθη στο πάρκινγκ.

Υπέγραψε το... έργο του

Το 2007 ο Πίτερ Άντισον μπήκε στις εγκαταστάσεις μιας παιδικής κατασκήνωσης, την λήστεψε και στην συνέχεια προχώρησε σε βανδαλισμούς. Κατέστρεψε έπιπλα κι έγραψε στους τοίχους. Ολοκληρώνοντας μάλιστα το... έργο του δεν ξέχασε να αφήσει και την υπογραφή του. «Ο Πίτερ Άντισον ήταν εδώ» έγραψε σε έναν τοίχο οδηγώντας την αστυνομία κατευθείαν στην πόρτα του. «Έχω δει ηλίθιους εγκληματίες, αλλά αυτός τους ξεπερνάει όλους» δήλωσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, αντί να πει ένα ευχαριστώ στον άνθρωπο που δεν τον ταλαιπώρησε.

Θες να γίνουμε φίλοι;

Εάν ενόσω ληστεύεις ένα σπίτι τύχει και σε δει ο ιδιοκτήτης τότε μάλλον δεν πρέπει στη συνέχεια να του στείλεις αίτημα φιλίας στο facebook όπου μάλιστα έχεις ανεβάσει 592 φωτογραφίες δικές σου αλλά και του μπαρ του οποίου είσαι ιδιοκτήτης. Δυστυχώς για τον Χουάν Γκονζάλες Τζούνιορ αυτό ακριβώς έκανε με αποτέλεσμα να βρεθεί τελικά στην φυλακή. Και μετά λέμε γιατί χάνει ο κόσμος την ώρα του στο Facebook...

Άστο να χτυπάει

Αποφάσισες λοιπόν να κλέψεις ένα εστιατόριο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να γεμίσεις την κάβα σου κι ενδεχομένως τις τσέπες σου. Καλά μέχρι εδώ. Όταν καταφέρνεις να ανοίξεις την πόρτα όμως ακούς τον συναγερμό να χτυπάει και λογικά τρέχεις να φύγεις, σωστά; Αν είσαι από τους «τολμηρούς» κι αποφασίσεις να μείνεις και να τελειώσεις την δουλειά, τότε σηκώνεις το τηλέφωνο όταν παίρνει η εταιρεία σεκιούριτι για να δει τον λόγο που χτυπάει ο συναγερμός; Ναι; Ε, τουλάχιστον δεν τους λες το όνομα σου έτσι; Γιατί ο Κρίστοφερ Κορν όχι μόνο έμεινε όταν χτύπησε ο συναγερμός, όχι μόνο σήκωσε το τηλέφωνο, αλλά όταν τον ρώτησαν από την εταιρεία σεκιούριτι ποιος είναι τους ... συστήθηκε, αφού δεν ήθελε να δείξει αγενής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα το πρωί γύρισε στο εστιατόριο. Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα.

Τηλεφώνησε μου

Ο 18χρονος Ρούμπεν Ζαράτε αποφάσισε να ληστέψει ένα μαγαζί στο Σικάγο. Πήγε οπλισμένος κι αφού ανάγκασε την ταμεία να του δώσει ότι χρήματα είχε μπροστά της, της ζήτησε να του ανοίξει και το χρηματοκιβώτιο. Η ταμίας του εξήγησε πως μόνο ο διευθυντής ήξερε τον συνδυασμό ο οποίος εκείνη τη στιγμή έλειπε. Ο Ζαράτε λοιπόν της έδωσε το τηλέφωνο του και της ζήτησε να τον πάρει όταν ο διευθυντής επιστρέψει, ώστε να γυρίσει κι εκείνος και να τελειώσει τη ληστεία.
Η υπάλληλος επικοινώνησε με την αστυνομία η οποία πήγε στο μαγαζί, πήραν τηλέφωνο τον Ζαράτε κι εκείνος επέστρεψε πιστεύοντας πως επρόκειτο για τον διευθυντή. Ε, ναι εντάξει ο συγκεκριμένος ίσως θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ ψηλότερα στην λίστα με τους πιο ηλίθιους κακοποιούς όλων των εποχών.

The post Εγκληματίες για γέλια – Ποιοι κακοποιοί «ενέπνευσαν» τον αεροπειρατή της Κύπρου [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα