“Έφυγε” μια μεγάλη φωνή

Το πρωί της Τρίτης 17 Απριλίου, μία από τις μεγαλύτερες φωνές των τελευταίων δεκαετιών έσβησε. Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, αλλά τα κομμάτια του πάντα θα μας τον θυμίζουν.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος έχασε τη μάχη με τον θάνατο, το πρωί της Τρίτης 17 Απριλίου, κάνοντας την Ελλάδα

να θρηνεί για μία από τις σημαντικότερες φωνές της που πρωταγωνίστησε στη μουσική σκηνή της χώρας για τουλάχιστον 3 δεκαετίες.

Ο διάσημος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή, στα 64 του χρόνια, μετά από πολυετή προσπάθεια να καταπολεμήσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε αλλά δεν τα κατάφερε. Παρά τις πολλαπλές εισαγωγές του στο νοσοκομείο σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν έπαψε να εμφανίζεται σε κάποια από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας αλλά και να κάνει συναυλίες ανά την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φετινή του συνεργασία με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση στο Κέντρο Αθηνών αλλά και οι εμφανίσεις του με την Πέγκυ Ζήνα στην Ιερά Οδό που συνεχίστηκαν για δύο σεζόν μέχρι και τον Μάρτιο του 2011.

Η δισκογραφία του, εκτός από πλούσια, είναι και σημαντική για τη γενικότερη πορεία της Ελληνικής λαϊκής μουσικής για παραπάνω από 30 χρόνια. Από τα πρώτα του τραγούδια το 1967 μέχρι και την πρόσφατη διασκευή του “Όσο έχω εσένα” του Σταμάτη Κραουνάκη που ήδη έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των ερωτικών ραδιοφώνων, ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε τη φωνή του ως όπλο να μαγεύει το κοινό με κάθε του κυκλοφορία. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούμε στα “Ρόζα”, “Πάντα γελαστοί”, “Λαδάδικα”, “Θάλασσες” αλλά και τα πιο πρόσφατα “Σβήσε το φεγγάρι” και “Θες”. Μεγάλη αίσθηση, επίσης, είχε κάνει η συνεργασία του με τον Λάκη Παπαδόπουλο στο διαχρονικό “Για να σε εκδικηθώ” αλλά και με την Αλέκα Κανελίδου στο ερωτικό ντουέτο “Δίδυμα Φεγγάρια”.

Θυμήσου μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνο και πες του κι εσύ ένα “αντίο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα