Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης- Παλεύουν με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους

07:41 6/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22:45 χτες το βράδυ, σε περιοχή μεταξύ της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια της περιοχής, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς έχει κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση κατοικιών στις οδούς Μίχα, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά καθώς και στην οδό Ορφέα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας στην

λεωφόρο Βαρυμπόμπης και στην πλατεία της Βαρυμπόμπής μέχρι την οδό Μίχα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, οχήματα και βυτιοφόρα των όμορων δήμων, καθώς επίσης υδροφόρες ιδιωτών και εθελοντές.

Ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, κατέφθασαν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 70 άντρες, 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες ιδιωτών, επιχείρησαν από τις 11 το βράδυ χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα. Ωστόσο πήρε διαστάσεις και καταβάλλεται προσπάθεια από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να τεθεί υπό έλεγχο, πριν φτάσει σε πιο δασώδη περιοχή .

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η ένταση των ανέμων που πνέουν στη περιοχή .

Ενισχύσεις ζητήθηκαν και από τη Θεσσαλία από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την περιοχή της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα