Έχουν κι αυτές τη χάρη τους – Μπάμιες με κολοκυθάκια από τη Ντίνα Νικολάου

Με αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου για μπάμιες λαδερές με κολοκυθάκια θα μάθεις να εκτιμάς τα λαχανικά, τις μπάμιες και τα λαδερά. Γιατί αυτά σου έδωσαν την παπάρα!

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

750 γρ. φρέσκιες μπάμιες, καθαρισμένες και λιασμένες ή φουρνισμένες (όπως προτείνω στις συμβουλές στο τέλος της συνταγής)3 κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένοςΧυμός από ένα λεμόνι100 ml ελαιόλαδοΑλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέριλίγο μπαχάρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι το οποίο το έχω αλατίσει ελαφρώς. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι το πασπαλίζω με πιπέρι και το μπαχάρι.Μεταφέρω το σοταρισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.Πάνω από το κρεμμύδι στρώνω τις μπάμιες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό.Πάνω από τα λαχανικά απλώνω τις τριμμένες ντομάτες, περιχύνω με το ελαιόλαδο και συμπληρώνω με νερό . Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει ελαφρώς τα υλικά.Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω το φαγητό με το μπαχάρι.Σκεπάζω τη κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία και αφήνω να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά. Το φαγάκι θα βράσει, οι μπάμιες θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτω το χυμό λεμονιού.

Συμβουλές :

καθαρίζω τις μπάμιες κόβοντας με ένα κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από το κοτσάνι τους, προσέχοντας να μην κόψω τη βάση του που συγκρατεί τα σπόρια.Κατόπιν βάζω τις μπάμιες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με λίγο ξύδι. Τις αφήνω για 2-3 ώρες στον ήλιο. Αν αυτό δεν είναι εύκολο βάζω το ταψί με τις ραντισμένες με ξύδι μπάμιες στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε ροδέλες πατάτας λεπτές μαζί με τα κολοκυθάκια.

Συνταγή: dinanikolaou.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα