«Έχει 93% αναπηρία, αφήστε τον» – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Σάββα Ξηρού

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17Ν Σάββας Ξηρός ζήτησε από το δικαστήριο Πειραιά να εκτίσει την ποινή του κατ ΄οίκον, εξαιτίας της βαριάς κατάστασης της υγείας του, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορό του Σπύρο Φυτράκη, αντιμετωπίζει προβλήματα στην όραση, την ακοή και τη βάδιση. Στα δικαστήρια Πειραιά βρέθηκαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Τάσος

Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου οι οποίοι υποστηρίζουν το αίτημα του φυλακισμένου.

«Θέλω να πιστεύω, επειδή η πολιτεία δεν εκδικείται ότι θα δικαιωθεί το αίτημα για κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού», τόνισε ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας μια γενική αναφορά σε φυλακισμένους: «Τιμωρήθηκαν και μπήκαν στην φυλακή. Δεν μπήκαν στη φυλακή για να τιμωρηθούν».

Η κυρία Κατριβάνου είπε ότι με αυτό το δεδομένο και σαν κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει. «Πιστεύουμε» πρόσθεσε «ότι η πρότασή μας για κατά οίκον νοσηλεία με όλα τα περιοριστικά μέτρα είναι η καταλληλότερη».

Keywords
Τυχαία Θέματα