Δύο υπουργοί στο ίδιο σπίτι: Δεν αγγίζουν οι… υπαινιγμοί τους Δρίτσα, Χριστοδουλοπούλου

Πέρα από τις πολλές ιδιαιτερότητες και μοντερνισμούς που έχει η νέα κυβέρνηση, υπάρχει και ένα πρωτόγνωρο «χάι-λάιτ». Στα ελληνικά πολιτικά χρονικά δεν έχει συμβεί ξανά να είναι δύο υπουργοί ζευγάρι στη ζωή.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Δρίτσα που έγινε υπουργός Ναυτιλίας και τη σύζυγό του Τασία Χριστοδουλοπούλου που μπήκε στην κυβέρνηση ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μπορεί κάποιοι να μιλήσουν για κρούσμα...

νεποτισμού ή οικογενειοκρατίας, ωστόσο όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά του παλαιού Συνασπισμού της Αριστεράς και νυν ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν ότι αμφότεροι είναι από τα παλαιά και ιστορικά στελέχη του κόμματος, με τον καθένα να έχει διαγράψει τη δική του πορεία στα κινήματα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οποτε είναι μάλλον σύμπτωση παρά οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να… υπαινιχθεί κάποιος.

Ο Θοδωρής Δρίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 22 Αυγούστου 1947. Ως επάγγελμα δηλώνει έμπορος φαρμάκων και ήταν ομόρρυθμος εταίρος από το 1972 στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρησή του λόγω ασυμβίβαστου.

Ο κ. Δρίτσας είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις εκλογές του 2007.

Είναι επίσης επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» με το οποίο συμμετέχει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του Πειραιά από την ίδρυσή του, το 1998, και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ενώ είναι δημοτικός σύμβουλος από το 2002.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δρίτσας βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών.

H Αναστασία (Τασία) Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση.

H Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων, έίναι συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

The post Δύο υπουργοί στο ίδιο σπίτι: Δεν αγγίζουν οι… υπαινιγμοί τους Δρίτσα, Χριστοδουλοπούλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα