Δημοσκόπηση VPRC: Κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής

Πτώση 6 μονάδων σημειώνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην πρόθεση ψήφου, το τελευταίο τετράμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Rizopoulos Post» τα ποσοστά του εθνικιστικού κόμματος πέφτουν από 14.5% τον Ιούλιο του 2013 στο 8.5% τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 29,5%, της ΝΔ στο 29%, της Χρυσής Αυγής στο 8,5%, του ΠΑΣΟΚ στο 7%, των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 6%, στο 7,5% του ΚΚΕ και στο 4,5 της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι πως η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να αποτελεί έναν συμπαγή πολιτικό πόλο και παρά το γεγονός ότι 68% των ερωτηθέντων τη θεωρούν εγκληματική οργάνωση, το 8% της κοινής γνώμης διαφωνεί με την άποψη αυτή, ενώ το 16% δεν έχει μέχρι στιγμής πεισθεί γι΄ αυτό.

«Ευνοημένη» από την πτώση της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία χωρίς ωστόσο η άνοδος των ποσοστών της από την εισροή ψηφοφόρων του εθνικιστικού κόμματος να είναι ικανή να ανατρέψει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Άγνωστο παραμένει εάν οι δικαστικές και πολιτικές εξελίξεις επηρεάσουν περαιτέρω τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η δύσκολη οικονομική συγκύρια ενισχύει την «τάση άρνησης δήλωσης ψήφου» στις δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, το 84% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι τον τελευταίο χρόνο η προσωπική οικονομική του κατάσταση έχει χειροτερέψει και μόνο το 2% απαντά πως βλέπει βελτίωση.

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο οι Έλληνες ψηφοφόροι νιώθουν σίγουροι για το μέλλον το 85% απαντά πως δεν νιώθει σιγουριά και μόνο το 14% δηλώνει αισιόδοξο.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα