Δημοσκόπηση Alco: Δυναμικά πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές – Πώς μπορεί να γίνει κυβέρνηση

Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας παρατηρείται στην νέα δημοσκόπηση της Alco.

To θετικό στοιχείο για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς από την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία,

που φτάνει στο 0,6% από 0,5% που ήταν σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο έντονους προβληματισμούς στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Εξόχως θετικό γεγονός είναι η υψηλότερη προσέλκυση ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, όπως το 15% από όσους το καλοκαίρι του 2012 ψήφισαν τους Ανεξάρτητους Ελληνες, το 14,5% όσων επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ, το 10% όσων προτίμησαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το 5% των Νεοδημοκρατών, η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί, προς το παρόν, σε ρεύμα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, καθώς καταγράφει απώλειες από τη δεξαμενή που ο ίδιος δημιούργησε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και μόνον οι 7 στους 10 (συσπείρωση 71%) εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα τον ξαναψηφίσουν στην επόμενη κάλπη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει στέρεες βάσεις για τις προσεχείς εκλογές καθώς οικοδομεί το προβάδισμά της στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα που αναδεικνύεται από το σύνολο των ευρημάτων της δημοσκόπησης είναι η καχυποψία των πολιτών για την αξιοπιστία της πρότασης εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Aρνητικό αντίκτυπο ωστόσο φαίνεται πως έχει ωστόσο η υποχώρηση των εκλογικών επιδόσεων που παρουσιάζουν οι πιθανοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πιθανότερος συμπράξας σε μία «αντιμνημονιακή κυβέρνηση», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», παρουσίασαν μικρή πρώση της τάξης του 0,3%, δημιουργώντας έμμεσα εμπόδια στην κυβερνητική προοπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ουσίωδες πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει η εκλογική βάση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο πλειονότητα των ψηφοφόρων θεωρεί ικανότερο από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα