Αποκάλυψη-σοκ: Επιχειρηματίες και ιερωμένοι χρηματοδοτούσαν τις δράσεις της Χρυσής Αυγής

Πολιτικές αναταράξεις κάθε είδους προκαλεί η Χρυσή Αυγή τις τελευταίες ημέρες καθώς τα φώτα έχουν στραφεί πάνω της μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του εθνικιστικού κόμματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις η Χρυσή Αυγή φαίνεται να χρηματοδοτείται από εφοπλιστές, επιχειρηματίες μέχρι και από ιερωμένους!

Όπως δημοσιεύει το sofokleousin.gr

το φως που πέφτει στις χρηματοδοτήσεις του κόμματος «καίει» πολύ κόσμο και αγγίζει και την επιχειρηματική ζωή της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ανώνυμες πηγές κάνουν λόγο για διασταυρωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το εθνικιστικό κόμμα λαμβάνει χρήματα από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους τα οποία και χρησιμοποιεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης μάλιστα είναι πως ορισμένοι από τους επιχειρηματίες είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές για αδικήματα ενώ πολλοί ακόμα βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα χρηματοδότες είναι και πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Οι επικεφαλής των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έχουν στενές σχέσεις με άτομα από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και της νύχτας με τον φάκελο για την έρευνα στο κόμμα να εμπλουτίζεται μέρα με την ημέρα με κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις και για αυτόν τον λόγο έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να ανοίξουν οι λογαριασμοί στις τράπεζες προκειμένου να αποκτήσει τα πρώτα στοιχεία –εφόσον προκύψουν- τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά της Χρυσής Αυγής.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα