Διακοπές μόνο για 2! Τα one-room ξενοδοχεία που κάνουν θραύση

Το ιδανικό δώρο για το άλλο σου μισό. Ξενοδοχεία με ένα μόλις δωμάτιο που υπόσχονται να σου χαρίσουν μια αξέχαστη διαμονή χωρίς αδιάκριτα βλέμματα και… ενοχλητικούς ενοίκους.

Οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς καθώς όλο και περισσότερος κόσμος τα επιλέγει για τις διακοπές του. Γιατί όχι; Το μόνο σίγουρο είναι πως καμία γυναίκα δε θα έμενε ασυγκίνητη από μία τέτοια επιλογή ταξιδιού!

Απολαύστε λοιπόν τα καλύτερα one-room ξενοδοχεία του κόσμου!

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > A Room
for London στο Λονδίνο

Το Λονδίνο, αγαπημένος προορισμός τω Ελλήνων, δε θα μπορούσε να μη διαθέτει κάτι τόσο ξεχωριστό. Δύσκολα θα αναγνώριζε κανείς το δωμάτιο – έκπληξη στο κέντρο της πόλης, καθώς έχει μορφή ξύλινου καραβιού και είναι τοποθετημένο στην οροφή του Queen Elizabeth Hall. Διαθέτει πολλά παράθυρα που παρέχουν θέα σε ολόκληρη την πόλη και μια τεράστια ξύλινη βιβλιοθήκη με βιβλία ταξιδίων που θα λατρέψουν οι φανς του είδους. Οι καλλιτέχνες που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ, Ντέιβιντ και Φίονα Κοντ λέγεται ότι εμπνεύστηκαν από την «Καρδιά του Σκότους’» του Πολωνού συγγραφέα Τζόζεφ Κόνραντ, το οποίο μάλιστα θα βρει κανείς στην βιβλιοθήκη του δωματίου.

One Room Hotel στην Πράγα

Αν φοβάστε τα ύψη το One Room Hotel δε θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή σας. Το εντυπωσιακό δημιούργημα του Φίλιπ Σταρκ βρίσκεται στο πύργο της τηλεόρασης Park Praha, 216 μέτρα πάνω από τη γη, χαρίζοντας στους ενοίκους μοναδική θέα 180°. Το απαλό πριγκηπικό κρεβάτι, το τεράστιο μπάνιο και το πανέμορφο σαλονάκι του θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστα. Οι άντρες θα το χαρούν λίγο παραπάνω καθώς διαθέτει εξοπλισμό high tech. Όσο για τις κυρίες; Ο μπάτλερ με τα 24 ωρών καθήκοντά του θα είναι εκεί για να εκτελεί την κάθε τους επιθυμία.

The Central Hotel & Café στην Κοπεγχάγη

Φαντάζεσαι να ξυπνάς και σε λίγα μόλις λεπτά να φτάνει ζεστό το πρωινό στο κρεβάτι σου από το καλύτερο καφέ της πόλης; Το Central Hotel & Café κάνει τη φαντασία πραγματικότητα και σου χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ιδιωτικότητας. Ένα μικρό, χαριτωμένο δωμάτιο που θυμίζει έντονα βαγόνι του Orient Express βρίσκεται ακριβώς πάνω από το περίφημο καφέ και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

D.R Home στη Σανγκάη

Κάτι παρόμοιο συναντάμε και στη μακρινή Σανγκάη, αφού το εν λόγω ξενοδοχείο στεγάζεται στον τρίτο όροφο δημοφιλέστατου εστιατορίου της περιοχής. Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Νέρι και Χου, το D.R Home έχει έντονο το μινιμαλιστικό στοιχείο με τα τεράστια παράθυρα, τους κόκκινους τοίχους και τα έργα τέχνης που βρίσκονται σε ολόκληρο το κτήριο να εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Και το καλύτερο; Τα 5 αστέρια που το χαρακτηρίζουν. Το σκέφτεστε;

Cabanas No rio στην Πορτογαλία

Ίσως το πιο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μοιάζει τρομερά απόμερο, σαν από ταινία τρόμου και δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρίο Σάντο ενώ πολλοί επισκέπτες υποστηρίζουν πως μοιάζει με καταφύγιο, αφού το ξύλο κυριαρχεί σε επιφάνειες και έπιπλα και ακόμα και η μυρωδιά του αποπνέει κάτι ανεξήγητα ιδιαίτερο.

Οι τεράστιες ξύλινες πολυθρόνες και η κρυμμένη του κουζίνα έρχονται να απογειώσουν το μυστήριο του χώρου. Πριν την αναμόρφωσή του από τον αρχιτέκτονα Μάνιουελ Άιρες Ματέους, στη θέση του θεσπέσιου δωματίου βρίσκονταν δύο καλύβες ψαράδων της περιοχής. Και το κερασάκι στην τούρτα; Όσο και να μην το πιστεύετε στις παροχές του μικρού παραδείσου συμπεριλαμβάνεται και το… wi-fi. Καθόλου άσχημη έμπνευση πάντως.

Keywords
Τυχαία Θέματα