«Δεν θα πας στο διάστημα» και άλλες 9 εξωφρενικές ρήτρες συμβόλαιων στο ποδόσφαιρο

Εντάξει ξέρουμε πως τα ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν ορισμένες φορές υπερβολικές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές που γίνονται μέλη τους. Και ορισμές απαγορεύσεις. Όπως να τα γίνουν... αστροναύτες!

Ο Ρίτσαρντ Έντουαρντς για το FourFourTwo που αναμεταδίδει το gazzetta.gr παρουσιάζει τα δέκα πιο απίθανα συμβόλαια και τις ρήτρες τους που άφησαν ιστορία. Ρήτρες που ούτε ο πιο διαταραγμένος νους δεν μπορεί να φανταστεί για παίκτες και

προπονητές όπως ο Ζοζέ Μουρίνιο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ροναλντίνιο και άλλοι... Απολαύστε.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Νούρι Σαχίν

Ο μεσοεπιθετικός της Μπορούσια του Ντόρτμουντ είχε βάλει μια ειδική ρύθμιση στο συμβόλαιό του που ανάγκαζε τους Βεστφαλούς να μην αρνηθούν προτάσεις από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Τον Ιανουάριο του 2012 η Λίβερπουλ είχε καταθέσει πρόταση, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας, της κοιλάδας του ρου αρνήθηκε καθώς θεωρήθηκε πως οι «κόκκινοι» δεν είναι υποψήφιοι για πρωτάθλημα.

Ζοσέ Μουρίνιο

Όταν έχει το…σταριλίκι μέσα σου κάνει ό, τι θες χωρίς να σου πει τίποτα κανένας. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, όταν ήταν στην Ίντερ είχε υπογράψει τριετές ανοικτό συμβόλαιο που του έδινε τη δυνατότητα να αποχωρήσει από την ομάδα οποιαδήποτε, με την διοίκηση των «νερατζούρι» να μην έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει.

Φρανκ Πάγκελσντορφ

Ο προπονητής του Αμβούργου είχε μια ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο του, που έλεγε πως θα έφευγε σε περίπτωση που ο πρόεδρος της ομάδας έφευγε. Παρότι ο «ισχυρός» άνδρας του Αμβούργου παραιτήθηκε ο Φρανκ Πάγκελσντορφ έμεινε για τέσσερα χρόνια στον πάγκο της ομάδος.

Ροναλντίνιο

Ο Βραζιλιάνος όντας στον…κατήφορο της καριέρας του είχε συμβόλαιο με την Μίλαν. Ο Ροναλντίνιο δεν ήταν ικανοποιημένος στους «ροσονέρι». Σύλλογοι από την Ιταλία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και η Γιουβέντους, ωστόσο υπήρχε ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του που του απαγόρευε την μεταγραφή σε ομάδα της Ιταλίας.

Κέβιν Νίγκαν

Στα συμβόλαια, όπως λένε οι ειδικοί, μετρούν τα ψηλά γράμματα, που ο Κέβιν Νίγκαν δεν τα είχε διαβάσει. Τον Σεπτέμβριο του 2008, ξέσπασε μια τεράστια δικαστική διαμάχη με τον τεχνικό της Νιουκάστλ να ζητά 28 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, όμως είχε υπογράψει πως αν απολυθεί εδικαιούτο μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ.

Νταβίντ Βίγια

Η πιο…ωραία ρήτρα συντάχθηκε στο συμβόλαιο του Ισπανού, με την Μπαρτσελόνα, η οποία απαγορεύσει την ρατσιστική συμπεριφορά. Ο Λαπόρτα είχε δηλώσει, μάλιστα: «Από εδώ και στο εξής όλα τα συμβόλαια μας θα την περιλαμβάνουν». Οπερ και εγένετο, πλέον σε όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της Καταλονικής ομάδας δεν επιτρέπεται η χρήση ρατσιστικών σχολίων.

Στέφαν Σβαρτς

Τι ονειρεύεται ένας άνθρωπος εκτός από το τρίπτυχο (εργασία, αυτοκίνητο, γυναίκα); Να κάνει ένα ταξίδι στο διάστημα. Αυτή ήταν η…παραξενιά του Φινλανδού ποδοσφαιριστή, ωστόσο όταν υπέγραψε στη Σάντερλαντ η ομάδα του απαγόρευσε για όσο καιρό θα αγωνίζεται να μην το κάνει αυτό το ταξίδι.

Στιγκ Ίνγκε Μπιόρνμπι

Ο Δανός το 1992 υπέγραψε συμβόλαιο με την Λίβερπουλ, που συμπτωματικά στο βρετανικό λιμάνι είχε χιονίσει, με τον ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να το απολαύσει, λόγω ότι ήταν λάτρης του ski. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους «Reds» του Μέρσεσαιντ, του απαγορευόταν ρητά να φοράει πέδιλα του σκι.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε περίπου 98 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μάντσεστερ Γουνάιτεντ. Το αξιοσημείωτο στο συμβόλαιό του είναι η ρήτρα αποδέσμευσης καθώς οι Μαδριλένοι δεν δέχονται προτάσεις κάτω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Marca».

Σπένσερ Πράιορ

Το 2001 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κάρντιφ. Ο ποδοσφαιριστής, ωστόσο, είχε κάποιες…ιδιαιτερότητες, τα γεννητικά όργανα του πρόβατου. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, προτιμούσε να τρώει τα γεννητικά όργανα του εν λόγω ζώου, με τον πρόεδρο της ομάδας να προβαίνει σε μια ασύλληπτη δήλωση. «Ας βάζει λεμόνι, αλάτι και ας γλύφει το πιάτο του. Αρκεί να παίζει καλά».

The post «Δεν θα πας στο διάστημα» και άλλες 9 εξωφρενικές ρήτρες συμβόλαιων στο ποδόσφαιρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα