Δεκαέξι ώρες δεμένο στο πορτ μπαγκάζ είχαν οι απαγωγείς τον Μανώλη Καραμολέγκο

Σοκ στο Πανελλήνιο προκάλεσε η απαγωγή του επιχειρηματία, Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος απήχθη έξω από το σπίτι του στον Γέρακα το βράδυ της Τρίτης.

Η κατάσταση στην οποία περιήλθε ο επιχειρηματίας έγινε πολύ γρήγορα άκρως επικίνδυνη καθώς οι απαγωγείς δήλωσαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τους συγγενείς του επιχειρηματία στον χώρο του άρτου, πως εάν το ζήτημα λάβει διαστάσεις, δεν θα διστάσουν να τον δολοφονήσουν εν ψυχρώ. Η Αστυνομία ξεκίνησε γιγαντιαίες επιχειρήσεις εντοπισμού του και ο χώρος στον οποίον έγινε η απαγωγή ελέγχθηκε εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες

που είδαν γρήγορα το φως της δημοσιότητας ο κ. Καραμολέγκος λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του είδε αγνώστους να του κλείνουν τον δρόμο αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να βγει από την ασημί Mercedes του και να του ακολουθήσει παρά την αντίσταση την οποία προέβαλε ο ίδιος. Ειπώθηκε μάλιστα πως οι δράστες παρίσταναν πως είχαν πέσει θύματα τροχαίου στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσσης στον Γέρακα προκειμένου να κάνουν τον επιχειρηματία να κόψει ταχύτητα.

Οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον Μανώλη Καραμολέγκο σε αγροικία της Κερατέας, όπου τον φρουρούσαν. Προηγουμένως τον είχαν δεμένο επί 16 ώρες δεμένο στο πορτ μπαγκάζ. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη όπως και η έρευνα της Αστυνομίας, οι διαπραγματεύσεις του ίδιου του επιχειρηματία με του απαγωγείς του, έδωσαν αίσιο τέλος στην περιπέτειά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο επιχειρηματίας φέρεται να έπεισε έναν από τους απαγωγείς του, τον 37χρονο Μολδαβό πως η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους γεγονός που οδήγησε στην απευλευθέρωσή του.

Όπερ και εγένετο, καθώς ο αλλοδαπός απαγωγέας πήγε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, έχοντας μαζί του και τον Μανώλη Καραμολέγκο ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του. Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα ανατολικού τύπου και ένα ζευγάρι χειροπέδες. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους απαγωγείς καθώς λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και δεύτερος δράστης, ένας Ρουμάνος ο οποίος βρισκόταν σε ένα ταξί, καταδιωκόμενος από την Αστυνομία. Ο έτερος απαγωγέας εντοπίστηκε μετά από υπόδειξη του Μολδαβού που παραδόθηκε.

Στη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη σε Τετάρτη, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τα μέλη της οικογενείας του απαχθέντος και ζήτησαν λύτρα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Αυτό είχε υποτεθεί εξ αρχής πως είναι και το κίνητρο των απαγωγέων καθώς ο Μανώλης Καραμολέγκος είχε λάβει το προηγούμενο διάστημα ομολογιακό δάνειο 2,3 εκατ. ευρώ περίπου. Η οικογένεια του επιχειρηματία ωστόσο επέμενε από την πρώτη στιγμή πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από 500.000 ευρώ μετρητά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα