«Χατζής» ο Αμπντουλάχ Γκιουλ – Πρώτος εν ενεργεία Τούρκος πρόεδρος που πάει στη Μέκκα

Μετά τον Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ γίνεται χατζής!! Ίσως να μην αποτελούσε είδηση ότι ένας μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αποφασίζει να επισκεφθεί τη Μέκκα κατά τη διάρκεια της Εορτής των Θυσιών για να προσκυνήσει, όμως στην προκειμένη περίπτωση, ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ καθίσταται ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Τουρκίας που αποφασίζει να κάνει την κίνηση αυτή.

Μάλιστα το εντυπωσιακό, όπως επισημάνθηκε από τον τουρκικό Τύπο, είναι ότι στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ταξίδι αυτό έχει περάσει ως επίσημο, με άλλα λόγια ότι υπήρξε

πρόσκληση του βασιλιά Αμπντουλλάχ μπιν Αμπντουλ Αζίζ, όμως στο απλό δελτίο Τύπου, αυτό που εστάλη στους διαπιστευμένους συντάκτες και στις εφημερίδες, αναφέρεται ρητά ότι ο Πρόεδρος πάει στη Μέκκα για να επιτελέσει το ιερό του καθήκον και στη διάρκεια της εκεί παραμονής του – ολοκληρώνει την επίσκεψη σήμερα (Πέμτπη) – θα συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Μέχρι σήμερα μόνον πρωθυπουργοί είχαν γίνει χατζήδες, με τον Ερντογάν να το κάνει αρχικά κρυφά το 2011, αλλά τελικά να «προδίδεται» από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αργότερα. Πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός προσκυνητής στη Μέκκα υπήρξε ο Τουργκούτ Οζάλ το 1989 και τον ακολούθησε ο Νετσμετίν Ερμπακάν το 1996.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα