Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες]

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Ή τουλάχιστον προσπαθεί να γίνει. Κι αν ξεκίνησε από τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές στον σοσιαλισμό, η μετάλλαξη φαίνεται ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα στα ζεϊμπέκικα.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Τα μπουζούκια και ο χορός ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένα με το ένα και μοναδικό κόμμα του λαού,

το ΠΑΣΟΚ (ή την ΠΑΣΟΚΑΡΑ που θα έλεγε και ο Ρηγάτος). Την αρχή είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησαν όλα τα σημαντικά και μεγάλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλος, αλλά και αργότερα ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Την παράδοση αυτή συνέχισε λοιπόν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (τυχαίο;), Όλγα Γεροβασίλη που μεταξύ άλλων χόρεψε και το «Τρελοκόριτσο», το οποίο μάλιστα φαίνεται πως «παρήγγειλε» από τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Με άριστα το «10» Ανδρέας Παπανδρέου και Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνουν... 11, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη εάν και κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια έμεινε κάπου στο 6,5. Για αρχή πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε και άσχημα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα καλύτερα ζεϊμπέκικα της πολιτικής μας ιστορίας και πως, μέσω της εκπρόσωπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και σε αυτόν τον τομέα, άξιος συνεχιστής της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ (της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ).

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα