Το check machine…σχεδόν δούλεψε- Ενθαρρυντικά στοιχεία αλλά και αρρυθμίες στην πρόβα εκλογών της ΝΔ

Σε σχετική ετοιμότητα βρίσκεται η ΝΔ ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, καθώς η πρόβα τζενεράλε που έλαβε χώρα σχεδόν σε όλη την επικράτεια με το λειτουργικό σύστημα της Vodafone δεν πήγε καθόλου άσχημα, παρά τις επιμέρους αρρυθμίες.

Η αλήθεια είναι πως οργανωτικά παρατηρήθηκαν εκ νέου αρκετά προβλήματα, πλην όμως το σύστημα της εταιρείας λειτούργησε εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην απαιτηθεί καν η δοκιμή

του εναλλακτικού call center. Πάντως, από εδώ και στο εξής και μέχρι την επόμενη Κυριακή, στη ΝΔ εστιάζουν στο να καλύψουν τα κενά και τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν εκ νέου κατά τη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Δ. Ευγενίδης

Στελέχη της Vodafone έδειξαν στους ανθρώπους της ΚΕΦΕ πώς λειτουργεί το σύστημα των εκλογών, ενώ, παρά τις επιμέρους και κατά τόπους αρρυθμίες, η εικονική διαδικασία ψηφοφορίας «έτρεξε» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον ως προς την ανταπόκριση του συστήματος.

Στα αρνητικά της πρόβας τζενεράλε συγκαταλέγεται το γεγονός πως δεν είχαν φτάσει όλα τα τάμπλετ σε όλους τους χειριστές, με αποτέλεσμα ορισμένα εκλογικά κέντρα να μείνουν εκτός προσομοίωσης, όπερ και ίσχυσε και για την Ανατολική Αττική εν συνόλω. Παρόμοια εικόνα υπήρχε και σε αρκετούς άλλους νομούς, όπου τα τερματικά δεν είχαν αποσταλεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν στην προσομοίωση. Τέλος, ζήτημα υπήρξε και με εκπαιδευτές της εταιρείας, οι οποίοι θα έπρεπε να επιδείξουν στους χειριστές τη διαδικασία, καίτοι όμως σε αρκετές περιπτώσεις απουσίαζαν.

Στους ανθρώπους της ΝΔ έγινε σε real time επίδειξη για το πώς λειτουργεί το σύστημα, πώς ενσωματώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και πώς φιλτράρει τους ψηφοφόρους, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διπλοψηφιών. Όπως μετέδιδαν αρκετά μέλη της ΚΕΦΕ στο KoolNews.gr, το σύστημα λειτούργησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, με τη Vodafone να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του έργου που είχε θέσει η ΝΔ.

Μάλιστα, ενώ η Vodafone έχει σχεδιάσει και ένα call center, το οποίο θα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση επικουρικά για τον συντονισμό της διαδικασίας σε όλους τους νομούς και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρικό σύστημα, με ειδικό λογισμικό για τον έλεγχο διπλοψηφιών, σε περίπτωση που το κανονικό σύστημα «κρασάρει», εν τέλει δεν χρειάστηκε καν να δοκιμαστεί η εναλλακτική. Όπως εξηγούσαν μέλη της ΚΕΦΕ, το βασικότερο που ήθελαν να διασφαλίσουν στη ΝΔ είναι η λειτουργικότητα του συστήματος, με επιμέρους ατέλειες, σοβαρότερες ή δευτερεύουσες, να διορθώνονται το επόμενο διάστημα.

Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα το πρωί, στις 10:30, συνεδριάζει εκ νέου η γαλάζια ΚΕΦΕ, προκειμένου να λυθούν μικροπροβλήματα συντονισμού που ανέκυψαν, ενώ και αρκετά μέλη της Επιτροπής έχουν προτάσεις και παρατηρήσεις αναφορικά με την ακολουθούμενη διαδικασία. Πλην όμως, οι οιωνοί συντείνουν στο ότι την Κυριακή που έρχεται, η ΝΔ θα προσέλθει στις κάλπες, αφού διορθωθούν και οι διαδικαστικές αδυναμίες που προέκυψαν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και άλλη πρόβα πριν από την εκλογική διαδικασία. Άλλωστε, το όνομα της Vodafone λειτουργεί ως ισχυρό εχέγγυο για την επιτυχία της διαδικασίας, μιας και η ίδια η εταιρεία δεν θέλει να πάρει ρίσκα με την εμπλοκή της στη διαδικασία, καθώς σε περίπτωση απροόπτου θα αναγκαστεί να ρίξει πολλαπλάσια χρήματα για την αποκατάσταση της εταιρικής της εικόνας.

Καμία ανησυχία για τα ασφαλιστικά μέτρα από τα Έξυπνα Συστήματα-Αποσύρθηκε η αιτίαση για ακύρωση των εκλογών

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει στους αρμόδιους παράγοντες της ΝΔ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει στη ΝΔ η εταιρεία που έχασε τελικά τον διαγωνισμό για τις γαλάζιες εκλογές, η Έξυπνα Συστήματα (Genius Systems). Ήδη, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες του KoolNews.gr που ήθελαν την εταιρεία έτοιμη να αποσύρει την αιτίασή της για ακύρωση των εκλογών την Κυριακή, εμμένοντας όμως στις οικονομικές της απαιτήσεις.

“Η εταιρεία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του έργου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας με όλες της τις δυνάμεις, σε μια αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία. Δεν τα καταφέραμε. ’Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί ως βήμα για την οποιαδήποτε μικροπολιτική εκμετάλλευση. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και τις αξίες μας όπως εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δοθεί ήδη εντολή στους νομικούς μας να μην ασχοληθούν καθόλου με την διενέργεια των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία την 20η Δεκεμβρίου 2015 αλλά να συνεχίσουν, την προσπάθεια ώστε να προστατέψουν την φήμη και το κύρος μας, καθόσον από την αρχή το ζητούμενο αυτής της υπόθεσης ήταν ηθικό και όχι οικονομικό.", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα.

Συν τοις άλλοις, ακόμα και μετά την εξαίρεση του αιτήματος για ακύρωση των εκλογών την επόμενη Κυριακή, στη ΝΔ δεν ανησυχούν ούτε για την έκβαση των ασφαλιστικών μέτρων, εκτιμώντας πως δεν τίθεται θέμα, μιας και η ΝΔ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν τεκμαίρεται παραβίαση του καταστατικού της (αρ. 10 παρ. 16), ούτε επίσης τίθεται ζήτημα παραβίασης όρων του διαγωνισμού. Κάναμε μια επιλογή όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια», λέει στο KoolNews.gr κεντρικό στέλεχος της ΝΔ, θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να κλείσει τη συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα.

Πάντως, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, κύκλοι του οποίου μέσω του KoolNews.gr το Σάββατο άφηναν αιχμές για κάποιους που επιδιώκουν «κλειστή διαδικασία και μικρή προσέλευση», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 πως την εν λόγω εταιρεία κάποιος την πρότεινε στη ΝΔ, εννοώντας, κατά πληροφορίες, άνθρωπο κοντά σε υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.

The post Το check machine…σχεδόν δούλεψε- Ενθαρρυντικά στοιχεία αλλά και αρρυθμίες στην πρόβα εκλογών της ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα