Εφιαλτικό σενάριο από τον Αβραμόπουλο: 100.000 πρόσφυγες μέχρι τέλος του μήνα

12:44 5/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Μήνυμα διατήρησης της συνθήκης Σένγκεν, με παράλληλη τήρηση των κανόνων που τη διέπουν από όλα τα κράτη-μέλη έστειλε μιλώντας σε κοινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Κόνραντ Άντεναουερ ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παράλληλε μίλησε και για τη σημασία της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, αλλά και για την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας.

Του Γιώργου Ευγενίδη

«Κορυφώνεται η

προσφυγική κρίση, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», ανέφερε ο κ. Αβραμοπουλος, ο οποίος έθεσε στόχο για τη σημερινή Ευρώπη τη συνάντηση με τις αξίες των πατέρων της ΕΕ, οι οποίοι οραματίστηκαν και έθεσαν τα θεμέλια της ΕΕ, της Ευρώπης της αλληλεγγύης και της συνοχής. «Σήμερα, δοκιμάζεται η συνοχή, η αλληλεγγύη, οι αξίες και οι αρχές της. Δοκιμάζεται η ίδια η ενότητα της», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η Ευρώπη δεν είχε προετοιμαστεί για τις εξελίξεις», παραδέχθηκε και προσέθεσε πως εκδηλώθηκαν μονομερείς κινήσεις «με κατασκευή φραχτών, με κλείσιμο συνόρων και με τάσεις εθνικής απομόνωσης». Ο κ. Αβραμόπουλος παρέθεσε συγκλονιστικα. Στοιχεία για την ισχύ της προσφικής κρίσης, μιλώνταε για 4.000 ανθρώπους που έχουν πεθάνει στη θάλασσα και για 100.000 ανθρώπους που θα φτάσουν στην Ελλάδα μόνο αυτό το μήνα.



Μίλησε παράλληλα για τον κρίσιμο ρόλο του ΝΑΤΟ, λέγοντα πως «δεν πρόκειται για στρατιωτικοποίηση του μεταναστευτικού. Θα λειτουργεί αποτρεπτικά και θα ενημερώσει τις ελληνικές, τις τουρκικές και τις ευρωπαϊκές αρχές και θα λειτουργεί επικουρικά στη Frontex». Έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, κάνοντας ειδική αναφορά και στην αγαστή του συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του στο πάνελ.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης σημείωσε πως η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και τόνισε πως προϋπόθεση για τη διατήρηση της Σένγκεν είναι η πλήρης τήρηση των κανόνων που τη διέπουν «Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να επιστρέψουμε στο καθεστώς πλήρους λειτουργίας της Σένγκεν», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος με σαφή τρόπο σημείωσε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος εκδίωξης χωρών από τη συνθήκη Σένγκεν», υπό την προϋπόθεση φυσικά πως οι κανόνες τηρούνται.

«Η ΕΕ χρειάζεται ηγετικότητα, ευθύνη, θάρρος και αλληλεγγύη από όλους», κατέληξε ο επίτροπος Αβραμόπουλος. Ηγετικότητα για να αναμετρηθεί με την ιστορία και όχι με τις δημοσκοπήσεις. Ευθύνη απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι. Θάρρος για να ξεπεράσουμε τον φόβο και να τιμήσουμε την ανθρωπιστική κληρονομία του πολιτισμού μας. Αλληλεγγύη, γιατί αν πιστέψουμε πως οι μονομερείς κινήσεις είναι πιο αποτελεσματικές από τις ευρωπαϊκές, τότε γκρεμίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρίσκονται οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Δανιήλ Έσδρας, Γκέραρντ Κνάους, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του ο κ. Μουζάλας.

Στο κοινό, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, οι Δημήτρης Σιούφας, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Πηνελόπη Γαβρά κ.α., ενώ η εκδήλωσε ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τις κ.κ. Σουζάνα Βόγκτ, επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα.

The post Εφιαλτικό σενάριο από τον Αβραμόπουλο: 100.000 πρόσφυγες μέχρι τέλος του μήνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα