Αθώος για τους Πυρήνες, ένοχος για την ληστεία και τον φόνο στην Πάρο ο Θεοφίλου

14:17 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε στον Τάσο Θεοφίλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα χαρακτηριστικά στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ερμηνεία της απόφασης του δικαστηρίου που αθώωσε τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Τάσο Θεοφίλου -κατά πλειοψηφία- για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αποδεχόμενο

ουσιαστικά τον ισχυρισμό του πως δεν είναι μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ο κατηγορούμενος αθώωθηκε επίσης κατά πλειοψηφία για κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού.

Δεν αναγνωρίστηκε στον Θεοφίλου το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Η πρόταση της εισαγγελικής έδρας ήθελε την ποινή κάθειρξης στα 26 χρόνια και το δικαστήριο αποφάσισε τελικά 25 έτη. Ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το 2012, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνδρας, (καθώς και για συμμετοχή στη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς).

Ο ίδιος ο Θεοφίλου, απολογούμενος, είχε επαναλάβει στο δικαστήριο ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είχε αναφέρει ότι δεν συμμετείχε στη ληστεία στην Πάρο αλλά ούτε στην οργάνωση ΣΠΦ , επισημαίνοντας πως ανήκει στον αναρχικό χώρο.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο, μεταξύ άλλων, να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα και για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του για όλα τα αδικήματα, θεωρώντας πως η υπόθεση συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα