Αρώματα & απόλαυση στο ποτήρι! Συνταγή για mocktail με αχλάδι και δεντρολίβανο από τον Τάσο Αντωνίου

Ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, που συνδυάζει την υπέροχη γλυκιά γεύση του αχλαδιού με την αψάδα του δεντρολίβανου, προτείνει ο «μετρ» του mamapeinao.gr. Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο ποτό… που θα σε κερδίσει.

Υλικά

1 αχλάδι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια½ φλιτζ. χυμός λεμονιού50 γραμμ. ζάχαρη50 γραμμ. νερό3 κλωνάρια δεντρολίβανο200 ml τζίντζερΠαγάκια

Διαδικασία

Την προηγούμενη μέρα: Στο μούλτι πολτοποιούμε το αχλάδι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πουρέ αχλαδιού και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τον χρησιμοποιήσουμε στο κοκτέιλ.

Την

επόμενη μέρα, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αφαιρούμε το δεντρολίβανο.

Σε 4 ποτήρια ισομοιράζουμε τον πουρέ αχλαδιού και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε παγάκια, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε.

The post Αρώματα & απόλαυση στο ποτήρι! Συνταγή για mocktail με αχλάδι και δεντρολίβανο από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα