Πάμε σινεμά! Από το «Κορίτσι από τη Δανία» στο «Boy» – Οι νέες ταινίες της εβδομάδας [βίντεο]

Η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως η αρχή της κινηματογραφικής εβδομάδας και οι σινεφίλ αναμένουν να δουν τις νέες αφίξεις. Όπως όλα δείχνουν, αυτές οι πρεμιέρες στις αθηναϊκές αίθουσες θα σε απασχολήσουν πολύ!

Το Κορίτσι από τη Δανία

Ο νέος ρόλος-πρόκληση που καλείται να απογειώσει, όπως μόνο ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Έντι Ρέντμεϊν ξέρει και μπορεί, είναι εκείνος της διεμφυλικής ζωγράφου Λίλι Έλμπε

που πέθανε μετά από αποτυχημένη εγχείρηση μεταμόσχευσης μήτρας. Τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο «ζωγράφος» της μεγάλης οθόνης Τομ Χούπερ.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ντέιβιντ Έμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Έιναρ Βέγκενερ (αργότερα γνωστού ως Λίλι Έλμπε) την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής.

Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη

Ο Θεός είναι ένας γρουσούζης κάτοικος Βρυξελλών, που διασκεδάζει την ανία του σκαρώνοντας τραγωδίες και καταστροφές στο ανθρώπινο γένος. Η μικρή κόρη του, όμως, έχει άλλα σχέδια και, αποφασισμένη να ξαναγράψει τους κανόνες του κοσμικού παιχνιδιού, χαλάει το κομπιούτερ του πατέρα της και βγαίνει στους δρόμους αναζητώντας έξι καινούργιους αποστόλους!

Interruption

Μια ταινία του Γιώργου Ζώη που δείχνει τους τελευταίους θεατές να παίρνουν τις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν την παράσταση της «Ορέστειας». Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή.

Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Το κοινό ανταποκρίνεται στην απρόσμενη πρόσκληση. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μία μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), η ταινία «Creed» εξερευνά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σιλβέστερ Σταλόνε, στον θρυλικό ομώνυμο ρόλο. Ο Άδωνης Τζονσον δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνης αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα. Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνης εντοπίζει τον Ρόκι και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο.

Η Μεγάλη Διάσωση

Καταγράφοντας μια από τις πιο ηρωικές διασώσεις στην ιστορία της αμερικάνικης ακτοφυλακής, το φιλμ μας μεταφέρει πίσω στον Φεβρουάριο του 1952, όταν ένα από τα μεγαλύτερα κύματα κακοκαιρίας στην ιστορία σάρωνε την ανατολική ακτή της χώρας. Στα ανοιχτά της αγριεμένη θάλασσας, ένα πετρελαιοφόρο με ρότα προς την Βοστόνη θα κοπεί κυριολεκτικά στα δύο παγιδεύοντας 30 μέλη του πληρώματός του στα απομεινάρια του που βυθίζονται αργά.

Την ίδια στιγμή στην μικρή πόλη του Τσάτμαν, ένας αφοσιωμένος άντρας της ακτοφυλακής θα ρισκάρει τα πάντα ξεκινώντας με μια ξύλινη βάρκα κι απέναντι σε απόλυτα αντίξοες καιρικές συνθήκες να φτάσει στο πλοίο που βουλιάζει και να σώσει όσους περισσότερους άντρες μπορεί.

Barbie & οι Μυστικοί Πράκτορες

Η Μπάρμπι και οι φίλες της Τερέζα και Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες.

Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στο Δρόμο

Εξαιτίας μιας σειράς παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ είναι πεπεισμένοι πως ο Ντέιβ σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην νέα του κοπέλα, στη Νέα Υόρκη, και να τους παρατήσει. Έχουν μόλις τρεις μέρες μπροστά τους για να τον βρουν και να σταματήσουν την πρόταση γάμου, ώστε να κρατήσουν κοντά τους τον Ντέιβ και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την προσθήκη ενός νέου απαίσιου αδελφού στην παρέα τους.

The Boy

Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

The post Πάμε σινεμά! Από το «Κορίτσι από τη Δανία» στο «Boy» – Οι νέες ταινίες της εβδομάδας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα