Αρνί στη σούβλα: Το έθιμο που όλοι λατρεύουν

08:06 5/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Η παράδοση θέλει, την Κυριακή του Πάσχα, το αρνί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τραπεζιού! Το σούβλισμα, είναι μια διαδικασία που θέλει εμπειρία, όρεξη, καλή παρέα και πολλές πολλές παγωμένες μπύρες, για να είναι πετυχημένο και για να το ευχαριστηθείτε.

Τι θα χρειαστείτε:

• 1 αρνί περίπου 8-12 κιλά (ανάλογα με τα άτομα)

• 2 κουταλιές της

σούπας αλάτι και πιπέρι

• Χοντρή βελόνα

• Σπάγκο ή σύρμα για το ράψιμο

Πως θα το ετοιμάσετε:

Το πιθανότερο είναι, πως όταν πάρετε το αρνί από το κρεοπωλείο, θα είναι ανοιγμένο, χωρίς τα εντόσθια και πλυμμένο. Περάστε τη σούβλα από την ουρά του και σπρώξτε μέχρι να βγει από το κέντρο του κεφαλιού. Αλατοπιπερώστε το από τη μέσα πλευρά του. Επίσης, μπορείτε να περάσετε εξωτερικά το αρνί με λάδι ώστε να κολλήσει πάνω σε αυτό το αλάτι και το πιπέρι. Ράψτε το με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας, είτε με σύρμα.

Όσον αφορά τη φωτιά σας, θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή για να ψηθεί καλά το κρέας, τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό του. Στην αρχή, το σούβλισμα θα πρέπει να γίνεται γρήγορα, ώστε να μην καεί, ενώ στη συνέχεια, μπορεί ο ρυθμός να «πέσει», ενώ θα χρειαστείτε συνολικά τουλάχιστον 2-3 ώρες (ανάλογα με το μέγεθός του), μέχρι να είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα