Αποσύνδεση εκλογής προέδρου Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές ζητά ο Χρυσοχοΐδης

06:31 8/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Ως λάθος λογική χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη σύνδεση της εκλογής του Προέδρου με την πρόκληση ή την αποφυγή των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Για αυτό ζητά να αποσυνδεθούν τα δύο ζητήματα, αλλά και οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες έξι μήνες νωρίτερα, το αργότερα ως το Δεκέμβριο του 2015.

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μοιάζει να γίνεται αφορμή για κάτι άλλο. Είτε με τη συνδρομή των 180 είτε με τη συνάθροιση των 121, οι αριθμοί δεν θα επιβεβαιώσουν καμία πολιτική βούληση πέραν του να αποφύγουμε ή να προκαλέσουμε εκλογές.

Δεν είναι παράδοξο ούτε παράλογο. Είναι απλά λάθος», γράφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

Ο υπουργός Υποδομών σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο θα απορριφθεί ως Πρόεδρος όποιος κι αν προταθεί, ακόμη κι αν είναι κατάλληλος για τη θέση και προσθέτει ότι είναι ανάγκη να συμφωνήσουν τα κόμματα σε τρία μεγάλα θέματα.

«1. Να αποσυνδέσουν την εκλογή του Προέδρου από τις εκλογές. Να τιμήσουν το θεσμό και να βρουν πρόσωπα που η ηθική τους εμβέλεια θα εγγυάται τη διάρκεια της προσπάθειας για μία Δημοκρατία με βάρος στο δίκαιο και την ηθική.

2. Να συμφωνήσουν σε εκλογές το αργότερο το Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή έξι μήνες νωρίτερα του κανονικού. Οχι γιατί οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνουν, αλλά γιατί χωρίς αυτή την παραχώρηση δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου.

3. Να αρχίσουν τη συζήτηση για τις τρεις- τέσσερις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται η διοίκηση και το κράτος. Σοβαρά, συντεταγμένα, αναζητώντας γνησίως τρόπους για καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας, για ένα δίκαιο κράτος», γράφει ο υπουργός, που σημειώνει ότι κυνηγώντας 180 ή 121, «ξοδεύουμε πολύτιμο μέλλον αναβιώνοντας λάθος παρελθόν».

The post Αποσύνδεση εκλογής προέδρου Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές ζητά ο Χρυσοχοΐδης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα