Αποκάλυψη: Τα κραγιόν προκαλούν καρκίνο των πνευμόνων και του στομάχου!

17:01 2/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε μια τρομακτική ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες, αφού διαπίστωσαν, πως πολλά από τα κραγιόν αλλά και τα λιπ-γκλος που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να βάφουν τα χείλη τους, συνδέονται με τον καρκίνο!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η μελέτη, μερικά από τα καλλυντικά, αλλά και συγκεκριμένα χρώματα καλλυντικών για τα χείλη, περιέχουν τοξικές ουσίες, όπως το χρώμιο, σε υπερβολικά μεγάλα επίπεδα. Η ουσία αυτή, έχει αποδειχτεί πως έχει άμεση σχέση με τη δημιουργία καρκίνου σε πνεύμονες και στομάχι. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες, θέτουν το εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο, κάθε φορά που

χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Οι ερευνητές, επίσης, προειδοποίησαν πως σε μερικά από τα λιπ-γκλος, εμφανίζονται ανησυχητικές ποσότητες αλουμινίου και μαγγανίου. Οι μελέτες έχουν δείξει, πως το αλουμίνιο συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το μαγγάνιο και τις απότομες μεταβολές στη διάθεση, τα προβλήματα μνήμης αλλά και ανωμαλίες των νεύρων.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των εταιρειών των προϊόντων που εξετάστηκαν, παρά μόνο πως «τα προϊόντα επιλέχθηκαν μέσα από τη ψηφοφορία έφηβων βρετανίδων, οι οποίες επέλεξαν ποια είναι τα αγαπημένα τους καλλυντικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα