Όταν ο εξπρεσιονισμός και ο σουρεαλισμός συναντούν τη σύγχρονη τέχνη!

16:00 2/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Το όνομα του είναι Δημήτρης Δάλλας. Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική έγινε σε μικρή ηλικία, γύρω στα 15, χρησιμοποιώντας τον τοίχο του δωματίου του ως καμβά.

Έκτοτε, έχει πειραματιστεί με πολλά υλικά όπως ακρυλικό, ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, χαρτί, σύρμα και άμμο μεταξύ άλλων, στην προσπάθειά του να εκφράσει συναισθήματα και ιδέες που αφορούν τον άνθρωπο και την εποχή μας.

Θέματα όπως η απόγνωση, ο χρόνος, τα πάθη, ο έρωτας, η ελπίδα και το άγνωστο αναδύονται μέσω της σύνθεσης των χρωμάτων, των συμβόλων και του τρόπου που χρησιμοποιεί τα πινέλα – τις σπάτουλες, το

σφουγγάρι ή τα δάχτυλά του – πάνω στον καμβά.

Για τον ίδιο, η διαδικασία της ζωγραφικής και του collage, είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το έργο, καθώς και με την εντύπωση και τα συναισθήματα που προκαλεί στο θεατή.

Δουλεύει στο πάτωμα, κινείται γύρω και μέσα στον καμβά από διαφορετικές γωνίες σχεδιάζοντας αυθόρμητα. Το αποτέλεσμα ποικίλει, φλερτάροντας άλλοτε με τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και άλλες φορές με το σουρεαλισμό, παραμένοντας πάντα σύγχρονο, αισθησιακό και σκοτεινό.

ARTWORKS

Keywords
Τυχαία Θέματα