Sunnyclist: Το ελληνικό υβριδικό όχημα που θα αλλάξει όσα ήξερες για τις μετακινήσεις [εικόνες]

Και όμως η ελληνική καινοτομία δεν πεθαίνει ακόμα και σε περιόδους κρίση! Αυτό αποδεικνύεται από το νέο υβριδικό όχημα το οποίο κατασκεύασαν Έλληνας και συνδυάζει την οικολογική συνείδηση με την άνετη μετακίνηση στην πόλη.

Ο λόγος για το Sunnyclist το οποίο είναι ένα τριθέσιο μοτοποδήλατο που κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη και από τα 50 χλμ/ώρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ηλιακό όχημα που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και βοηθά και στην άσκηση καθώς ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει κάνοντας πετάλι!

Η «ψυχή» του οχήματος είναι η φωτοβολταϊκή γεννήτρια 665Wp

η οποία αποδίδει ισχύ κινητήρα 4kW. Μπορεί το μέγεθός του να μας ξεγελάει ωστόσο το Sunnyclist μπορεί να μεταφέρει τρία άτομα μαζί με τις αποσκευές τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή, «μπορεί να διανύσει 240km με χωρητικότητα μπαταρίας μόλις 3 kWh, ενώ ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την ίδια αυτονομία απαιτεί τετραπλάσια μπαταρία. Χάρη στη μελετημένη σχεδίαση σε συνδυασμό με το πλαίσιο αλουμινίου 6082 και τις μπαταρίες λιθίου το Sunnyclist έχει ωφέλιμο φορτίο 250 kG με βάρος εν κενώ 220 kG».

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Sunnyclist

Ελαφρύς και στιβαρός σκελετός αλουμινίου βελτιστοποιημένος με ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων.Το χαμηλό κέντρο βάρους κοντά στον οπίσθιο άξονα παρέχει μέγιστη ασφάλεια έναντι ανατροπής.Φωτοβολταϊκά πλαίσια πολύ υψηλής απόδοσης υβριδικής τεχνολογίας με απόδοση κυψέλης 22,9%Ρυθμιστής φόρτισης με τεχνολογία MPPT (maximum power point tracking)Υψηλής ποιότητας, ελαφριά και αποδοτικά στοιχεία μετάδοσης κίνησηςΠεριστρεφόμενη ηλιακή οροφή για παρακολούθηση του ήλιου στη θέση στάθμευσηςΑναγεννητικό φρενάρισμαΕλαφρύς κινητήρας DC πολύ υψηλής απόδοσης 92%Μπαταρία λιθίουΥπολογιστής ταξιδιού1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η ιδέα πίσω από το Sunnyclist

Η στροφή σε τρόπους μετακίνησης φιλικούς προς το περιβάλλον είναι δεδομένη και επιτακτική. Το φιλικότερο όχημα προς το περιβάλλον είναι αναμφισβήτητα το ποδήλατο, οι δυνατότητες του όμως στη μεταφορά φορτίων και τη διάνυση πολλών χιλιομέτρων είναι περιορισμένες Ένα τρόπος βελτίωσης των δυνατοτήτων του είναι η προσθήκη βοηθητικής ισχύος από ένα ηλεκτρικό κινητήρα. Για να μη χάσει όμως το ποδήλατο την περιβαλλοντική του αξία, οι μπαταρίες θα πρέπει να επαναφορτίζονται από μία καθαρή πηγή ενέργειας όπως είναι η ηλιακή και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με τη μοναδική του σχεδίαση το Sunnyclist αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στα ηλιακά οχήματα και αποτελεί μία πρακτική λύση που μπορεί έτσι να διανύσει πολλά χιλιόμετρα μεταφέροντας φορτίο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα