Από σήμερα, όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές – Ξεκίνησε η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου Μεσόγειος SOS

Η ιστορικότερη εκστρατεία καθαρισμού της χώρας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Η φετινή εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» επικεντρώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν, επισήμως πλέον, την ένταση και την κρισιμότητά του.

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS καλεί και φέτος τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να συμμετέχουν εθελοντικά,

όπως έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές από το 1995.

Το Δίκτυο συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυποενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και φύλλα καταγραφής απορριμμάτων και παρατήρησης φυσικών περιοχών -υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίαςκαι Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.

The post Από σήμερα, όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές – Ξεκίνησε η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου Μεσόγειος SOS appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα