Τα λέει πρώτα με FIFA και UEFA ο Κοντονής και μετά προς ψήφιση το αθλητικό νομοσχέδιο

Στις αρχές Μαΐου θα τεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση και αυτό διότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέλει πρώτα να γίνει το ραντεβού με τα κλιμάκια της UEFA και της FIFA...

Μπορεί το νέο σχέδιο νόμου του Σταύρου Κοντονή για την καταπολέμηση της βίας να βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ωστόσο η ψήφισή του δεν θα γίνει ακόμα, παρότι

υπήρχε η πρόθεση από πλευράς του Υφυπουργού να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, ωστόσο το νομοσχέδιο θα τεθει προς ψήφιση με την ιδιότητα του επείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τρεις συνεδριάσεις στην επιτροπή και δύο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Σταύρου Κοντονή είναι να συναντηθεί πρώτα με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, να δουν τις διαφορές τους και αν προκύπτει ουσιαστική διαφωνία τότε να γίνουν ορισμένες διορθωτικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου, προτού ψηφιστεί.

Σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η πλευρά του Σταύρου Κοντονή, επισημαίνει πως δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο με σκοπό να το καταστρέψει αλλά για να το ενισχύσει και επίσης ξεκαθαρίζει πως αν για οποιονδήποτε λόγο, αποφασιστεί ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα ευθύνεται η ΕΠΟ.

Αυτό που μπορεί να καταλάβει ο κοινός νους είναι ότι ο Κοντονής έχει την διάθεση να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις δύο Συνομοσπονδίες και όχι με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να «γεφυρωθούν» οι διαφωνίες τους.

The post Τα λέει πρώτα με FIFA και UEFA ο Κοντονής και μετά προς ψήφιση το αθλητικό νομοσχέδιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα