Απίστευτο! Βουλευτής της ΝΔ ζητά να ακρωτηριάζονται ζώα επειδή «δεν πονούν»

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κόλλια ο οποίος ζήτησε να επιτρέπεται ο ακρωτηριασμός των ζώων (σε αυτά και ουρά) γιατί δεν πονούν, κάτι που απαγορεύεται δια νόμου εδώ και 20 χρόνια.

Η Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., και στους εισηγητές των άλλων κομμάτων επισημαίνει την παρανομία, που επιδιώκεται να ενδυθεί

με τον μανδύα της νομιμότητας εις βάρος πάντα των ζώων, αν και αυτές οι πρακτικές ακρωτηριασμού των σκυλιών έρχονται σε αντίθεση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με την κοινή λογική και με την ηθική.

Η προκλητική αυτή πρόταση ακούστηκε στην Βουλή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κόλλια, ο οποίος όπως δημοσιεύει το tppontiki.gr, προέβη σε αυτήν την κίνηση προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, αγνοώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις βάρβαρες πρακτικές στις οποίες υπόκεινται τα ζώα.

Οι πολίτες, οι φιλόζωοι αυτού του τόπου καλούνται από την Π.Φ.Π.Ο., τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και τα φιλοζωικά σωματεία να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την εκτροπή.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα