Απίστευτο και όμως αληθινό: 4χρονος καταδικάστηκε για τέσσερις δολοφονίες

Οι παθογένειες της αιγυπτιακής δικαιοσύνης αποτυπώνονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην περίπτωση ενός 4χρονου.

Το παιδί, κρίθηκε ένοχο για φόνο που διέπραξε πριν από δύο χρόνια. Ο Αχμέτ Μανσούρ Καρνί δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη και καταδικάστηκε για έγκλημα που υποτίθεται ότι διέπραξε όταν ήταν δύο ετών!

Το δικαστήριο στο δυτικό Κάιρο εκδίκασε την υπόθεση του «καταζητούμενου» Καρνί που κατηγορήθηκε για φόνο, διατάραξη της κοινής ησυχίας και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Ο 4χρονος κατηγορήθηκε για τέσσερις φόνους, οχτώ απόπειρες δολοφονίας,

βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας –συγκεκριμένα στο υπουργείο Υγείας- απειλή της σωματικής ακεραιότητας στρατιωτών και αστυνομικών όπως επίσης και για καταστροφή οχημάτων των Δυνάμεων Ασφαλείας.

Ο δικηγόρος του τετράχρονου Φαισάλ α-Σαγίντ δήλωσε πως ο δικαστής δεν διάβασε καν τον φάκελο της υπόθεσης: «Το πιστοποιητικό γέννησης του πελάτη μου δόθηκε στο δικαστήριο αφού είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες, αλλά η υπόθεση μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό δικαστήριο όπου το παιδί καταδικάστηκε». Ο δικηγόρος Μοχάμεντ Αμπού Χουρίρα δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Αίγυπτο. Ελέγχεται από ένα μάτσο τρελούς».

Ο 4χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση εφ’ όρου ζωής, γεγονός που προκάλεσε την οργή των χρηστών στα social media που ζητούν να διαλευκανθεί η πρωτοφανής για τα παγκόσμια δεδομένα υπόθεση.

The post Απίστευτο και όμως αληθινό: 4χρονος καταδικάστηκε για τέσσερις δολοφονίες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα