Στη σύλληψη 17 υπόπτων προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές για το μακελειό στην Άγκυρα

Μετά το μακελειό στην Άγκυρα με την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 17 υπόπτων από διαφορετικές επαρχίες της χώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες οι συλληφθέντες ήταν 14, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός θα αυξανόταν, ενώ η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε πως η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό ενός ακόμα υπόπτου.

Σύμφωνα με

το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Κωνσταντινούπολη, Άδανα, Μπολού, Ραιδεστό, Σμύρνη, Άγκυρα και Ντιγιάρμπακιρ, ενώ οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι διαπιστώθηκε πως οι συλληφθέντες έχουν διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην Σμύρνη δήλωσε πως για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οι τρομοκράτες παγίδευσαν με εκρηκτικά, χρησιμοποιήθηκε πλαστό δίπλωμα οδήγησης και πιστωτική κάρτα με ψευδή στοιχεία, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες. Την ίδια ώρα, τέσσερις εργαζόμενοι του γραφείου ενοικίασης στην συνοικία Καραμπαγλάρ, τέθηκαν υπό κράτηση. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε πως το αυτοκίνητο δηλώθηκε σαν κλεμμένο πριν την επίθεση, καθώς ο ενοικιαστής δεν το είχε επιστρέψει.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, «έδειξε» ξεκάθαρα ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού YPG και το PKK.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως από τους 61 τραυματίες, οι 12 παραμένουν σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

The post Στη σύλληψη 17 υπόπτων προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές για το μακελειό στην Άγκυρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα