Απίστευτο: Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς πάσχει από διπολική διαταραχή

Μπορεί την προσωπική αλλά και επαγγελματική της επιτυχία να την ζηλεύουν πολλές γυναίκες στον κόσμο, όμως τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς αποδεικνύουν πως δεν είναι όλα «ρόδινα» στον κόσμο των διασήμων.

Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός από την Ουαλία απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή γεγονός που σημαίνει πως κάθε της εμφάνιση προκαλεί το ενδιαφέρον.

Ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που θα περίμεναν να ακούσουν την εξομολόγησή της κατά την οποία αποκάλυψε πως πάσχει από διπολική διαταραχή, ένα είδος μανιοκατάθλιψης.

Οι επαγγελματικές της επιτυχίες είχαν φτάσει στο ζενίθ και ο έρωτάς της με τον επίσης ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας οδήγησε στην δημιουργία μίας ωραίας οικογένειας. Ωστόσο η κερδοφόρα μάχη που έδωσε ο σύζυγός της με τον καρκίνο την κράτησε στο πλευρό του.

Πάνω που όλοι πίστεψαν πως πλέον η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μπορεί να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία, αυτή αποκάλυψε ότι υποφέρει από διπολική διαταραχή και χρειάστηκε να νοσηλευτεί μάλιστα και σε ειδική κλινική.

«Δεν είναι εύκολο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να μιλάει για προσωπικά ζητήματα, αλλά νομίζω ότι με το να παραδεχτώ δημόσια ότι υποφέρω από διπολική διαταραχή θα βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι μία κατάσταση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Θέλω να βοηθήσω ώστε να μην υπάρχει κανένα στίγμα στους μανιοκαταθλιπτικούς και να προσπαθήσω να πείσω όσους υποφέρουν να ζητήσουν βοήθεια» αποκάλυψε στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό In Style.

Παράλληλα αποκάλυψε πως προκειμένου να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και στα παιδιά της ηλικίας 12 και εννέα ετών, ενώ χρειάστηκε να ασχοληθεί και με την σωματική άσκηση.

Τι είναι η διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή αποτελεί μία από τις σοβαρότερες ψυχικές παθήσεις και χαρακτηρίζεται από επεισόδια μανίας και κατάθλιψης, καθώς επίσης και πολλές φορές ψυχωτικά συμπτώματα.

Εμφανίζεται σε 1 στους 100 ανθρώπους, έχει δηλαδή μικρή συχνότητα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που οδηγούν ένα άτομο στην διπολική διαταραχή.

Τα άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή βιώνουν μεταπτώσεις, έχουν δηλαδή συνεχόμενα επεισόδια από περιόδους ανάκαμψης και η ασθένεια επηρεάζεται έντονα και από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα