Απεργιακό πανελλαδικό «λουκέτο» – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με την απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ παραλύει σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με τα συνδικάτα να καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 το πρωί, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΜΕ

καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00 συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απεργιακές διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ενώ σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό» Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των νέων» .

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο. O ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Oι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Aκινητοποιημένα όλη την ημέρα θα μείνουν ωστόσο τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοι σε OΣE και TPAINOΣE προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας είναι τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία των ναυτικών που είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, λήγει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, διακηρύσσει ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά κάθε συνάδελφο, που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία, ενώ απαιτεί την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών.

Ζητάει, επίσης, την επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων του υπουργείου με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας- Ιταλίας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών.

The post Απεργιακό πανελλαδικό «λουκέτο» – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα