Silver Alert: Εξαφανίστηκε η ευαισθησία – Έκοψαν το ρεύμα από την Γραμμή Ζωής

Πολλά ερωτηματικά για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του προκαλεί η διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ λόγω χρεών, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Γραμμής Ζωής που έχει βοηθήσει εκατοντάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας να βρουν τον δρόμο τους ενώ έχει φροντίσει να δώσει τα απαραίτητα και σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: Ζώη-Τήλα Ελένη

Το πρωί της Τρίτης 24 Νοεμβρίου

ο διακόπτης κατέβηκε και τα κεντρικά γραφεία όπου συντονίζονται όλες οι δράσεις της Γραμμής Ζωής βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Λόγω της διακοπής ρεύματος το θέμα δεν κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης καθώς το σχετικό δελτίο Τύπου από τα κεντρικά γραφεία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Το koolnews.gr επικοινώνησε με την Γραμμή ζωής και την κ. Πελίνα Θεοδοσίου η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός ενώ εξέθεσε και τα προβλήματα του οργανισμού. Η κ. Θεοδοσίου ξεκαθάρισε πως μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, το ρεύμα επανήλθε, αλλά δυστυχώς όχι για πολύ.
Η προθεσμία για να ξοφληθεί το μεγάλο ποσό είναι από τρεις μέχρι δέκα ημέρες. Ο οργανισμός δεν διαθέτει τα χρήματα ενώ τα προβλήματα είναι πολλά: «Φανταστείτε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, δουλεύουν εθελοντικά και δίνουν χρήματα από την τσέπη τους» ξεκαθάρισε η κ. Θεοδοσίου και τόνισε πως «και τον λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσουμε, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, το νερό».

Από τα λεγόμενα της είναι πασιφανές πως η Γραμμή ζωής που βοηθάει τους ανήμπορους ηλικιωμένους έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο. Αυτό που ζητάει ο οργανισμός που μεριμνά για τους ξεχασμένους ηλικιωμένους είναι «μια εταιρεία με πραγματικά προγράμματα κοινωνικής ευθύνης». Η κ. Θεοδοσίου ξεκαθάρισε πως η Γραμμή Ζωής χρειάζεται βοήθεια για να συνεχίσει να το έργο της αλλά δυστυχώς «οι ηλικιωμένοι δεν πουλάνε»…

Το σχετικό δελτίο Τύπου της Γραμμής Ζωής

«Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού προγράμματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων!

Συνεργείο της ΔΕΗ, διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του SILVER ALERT, λόγω χρέους. Μετά από 43 μήνες λειτουργίας, 234 δημοσιοποιήσεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι, το SILVER ALERT σήμερα το πρωί σίγησε...

Τα χρήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία του «Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης Ηλικιωμένων», δεν είναι πολλά για μια εταιρία με πραγματικό κοινωνικό προφίλ, είναι ωστόσο πολλά για έναν Εθελοντικό Οργανισμό, όπως η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, είναι ένας Οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση, στηριζόμενη στον Εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες ευαίσθητων Πολιτών και κοινωνικά υπεύθυνων Εταιριών και Οργανισμών.

Αυτή τη στιγμή, οι μοναδικοί «χορηγοί» του SILVER ALERT, είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο
χρονικό διάστημα!

Καλούμε και παρακαλούμε τις εταιρίες που έχουν προγράμματα αληθινής Κοινωνικής Ευθύνης, να βοηθήσουν την προσπάθεια του Οργανισμού μας να σταθεί στο πλευρό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους.

Καλούμε και παρακαλούμε τους ευαίσθητους πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στην προσπάθεια που κάνουμε. «Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθεί κάθε ηλικιωμένος που χάθηκε! Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων, ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης έχει ελαχιστοποιηθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει σωτήριος!»

The post Silver Alert: Εξαφανίστηκε η ευαισθησία – Έκοψαν το ρεύμα από την Γραμμή Ζωής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα