Αντίο roaming – Η Κομισιόν βάζει τέλος στις εισερχόμενες χρεώσεις τηλεφώνων εντός της ΕΕ

«Φρένο» σε όλες τις εισερχόμενες χρεώσεις στα ταξίδια εντός της ΕΕ σχεδιάζει να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την 1η Ιουλίου του 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η νέα αυτή τροποποίηση θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει μια σειρά νέων δικαιωμάτων τόσο για τους χρήστες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών, ώστε η Ευρώπη να ξαναγίνει πρωτοπόρος στην παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία.

Έτσι λοιπόν οι χρεώσεις για κλήσεις σε κινητά στην

ΕΕ δεν θα ξεπερνούν τα 0,19 ευρώ -χωρίς ΦΠΑ- ανά λεπτό, ενώ το κόστος των διασυνοριακών κλήσεων στην Ευρώπη θα έχει ως ανώτατο όριο την τιμή των υπεραστικών κλήσεων.

Οι εταιρείες θα μπορούν να καλύπτουν κόστη αντικειμενικής αιτιολόγησης, αλλά τα αυθαίρετα κέρδη από τις κλήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ θα καταργηθούν.

Και νικητές και χαμένους θα έχει αυτό το σχέδιο σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, Νέιλι Κρους, η οποία τονίζει ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βασικών εναλλακτικών προτάσεων στα πακέτα συμβολαίων που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Οι πάροχοι τηλεφωνικών υπηρεσιών θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν πακέτα τηλεφωνίας που θα ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο «περιαγωγή σαν στο σπίτι σας» και η τιμή τους θα καθορίζεται από τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Το δεύτερο πακέτο τηλεφωνίας θα δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέγει διαφορετικό πάροχο για την περιαγωγή ο οποίος θα προσφέρει φθηνότερες τιμές, χωρίς να χρειάζεται νέα κάρτα SIM.

Επίσης οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε διαδίκτυο ανεξάρτητα από το κόστος ή την ταχύτητα του πακέτου συνδρομής τους.

Οι καταναλωτές θα δικαιούνται να ελέγχουν εάν έχουν τις διαδικτυακές ταχύτητες για τις οποίες πληρώνουν, αλλά και να καταγγέλλουν το συμβόλαιό τους αν οι σχετικές δεσμεύσεις δεν τηρούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα