«Αντιμπλόκο» στους αγρότες ετοιμάζει η κυβέρνηση

12:47 8/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Το ενδεχόμενο κατάληψης της πλατείας Συντάγματος από τρακτέρ και αγρότες είναι πλέον φανερό και η Κυβέρνηση εξετάζει λύσεις για να μην επιτρέψει στην «εισβολή» των τρακτέρ στην Αθήνα.

Η πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ασφυκτική τέτοια μετά την απόφαση των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους και κατάληψη του Συντάγματος που στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να μην καταφέρουν να φτάσουν οι αγρότες στην

Αθήνα.

Το πλάνο περιλαμβάνει «αντιμπλόκο». Δηλαδή μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα της Αττικής προκειμένου να μην καταφέρουν να περάσουν τα τρακτέρ στην ευρύτερη περιοχή τής πρωτεύουσας. Κάτι τέτοιο θα αποκλείσει και επισήμως την πρωτεύουσα από την υπόλοιπη Ελλάδα μόνο που αυτήν την φορά θα συμβεί με κυβερνητική εντολή...

Οι κινητοποιήσεις

Από σήμερα προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.

Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής.

Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην Κυριακάτικη συνάντηση της Νίκαιας δεν θα λάβουν μέρος -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

Οι αγρότες της Νίκαιας στην ανακοίνωσή τους συνοψίζουν τα αιτήματά τους στα εξής 5:

- Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

- Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

- Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

- Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Κρήτης την Παρασκευή

Σε συνάντηση που είχαν την Κυριακή, οι αγρότες στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου αποφάσισαν να μεταβούν στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, η επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων, που μετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα συγκεκριμένα αιτήματα, συγκροτημένα και περιφρουρημένα.Επίσης, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών.

The post «Αντιμπλόκο» στους αγρότες ετοιμάζει η κυβέρνηση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα