Άνθρακες ο θησαυρός – Ο Θρόνος του Αγαμέμνονα τελικά ήταν… λεκάνη!

Πριν από έναν περίπου μήνα είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο του Αγαμέμνονα που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το βάρος

του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Ωστόσο, σήμερα ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Βασίλειος Πετράκος και διευθυντής των ανασκαφών της εταιρείας στις Μυκήνες, έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία αναφέρει ότι το τμήμα λίθου που παρουσιάστηκε ως «θρόνος του Αγαμέμνονα», δεν είναι θρόνος, αλλά λεκάνη!

Όπως αναφέρει ο κ. Πετράκος στην επιστολή του «η Επιτροπή πήγε στις Μυκήνες και εξέτασε επισταμένως τον λίθο ο οποίος, υποθετικώς πάντοτε, ανήκει στον "θρόνο του Αγαμέμνονος". Πρόκειται όμως για τμήμα οικιακού ή βιοτεχνικού σκεύους, λεκάνης, όπως προκύπτει από το βάθος του κοιλώματος, συνηθέστατου ως ευρήματος σε οικισμούς, στρατόπεδα, εργαστήρια».

The post Άνθρακες ο θησαυρός – Ο Θρόνος του Αγαμέμνονα τελικά ήταν… λεκάνη! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα