Πρώτη ολική άρση των capital controls

Τέλος τα Capital controls δυστυχώς όμως όχι για όλους. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γκότσης αίρονται τα capital controls για όλες τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Γκότσης τονίζει συγκεκριμένα ότι στο εξής δεν θα ισχύουν τα capital controls για τις συναλλαγές

στο Χρηματιστήριο, ενώ συμπληρώνει ότι είναι έτοιμη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει ότι η άρση των capital controls για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο και αμοιβαία θα έχει άμεση ισχύ, αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει ο κ. Γκότσης, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η άρση των capital controls στο χρηματιστήριο είναι το πρώτο βήμα. Η ολική άρση παντού αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2016, αν και παράγοντες της αγοράς δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία των κυβερνητικών παραγόντων.

The post Πρώτη ολική άρση των capital controls appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα