Συνεδρίαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να εγκρίνει το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιήσης της, που θα σταλεί για έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και το οποίο θα είναι διαθέσιμο μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σήμερα η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, που συνεδρίασε με απαρτία 34,60% του καταβεβλημένου

Μετοχικού Κεφαλαίου έλαβε τις εξής αποφάσεις:

- Αποφάσισε τη μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1.189.803.164 ευρώ μέσω ταυτόχρονης αύξησης της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας και μείωσης του συνολικού αριθμού αυτών με συνένωση των εν λόγω μετοχών (reverse split) σε αναλογία 10:1 και μείωσης της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας (όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse split) σε 0,30 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

- Αποφάσισε την έκδοση με εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, άυλες, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας, με δικαίωμα εξαγοράς αυτών από την Τράπεζα, συνολικού ποσού κεφαλαίου έως 1.900 εκατ. ευρώ όπως αυτό θα προσδιοριστεί ειδικότερα από την Τράπεζα της Ελλάδος, καταβλητέου διά εισφοράς εις είδος, προς διάθεση αυτών με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της Τράπεζας και παρέσχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για τη διενέργεια των αναγκαίων πράξεων προς έκδοση και διάθεση των ομολογιών σύμφωνα με τους όρους κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

- Αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού 9,7 δις. ευρώ μέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, σύμφωνα με το νόμο 3864/2010, με καταβολή σε μετρητά και με εισφορά εις είδος και με δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων μετόχων στο ποσοστό (12%) της αύξησης που δύναται να καλυφθεί με μετρητά (ήτοι 1.171.000.000 ευρώ) και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων για το μέρος της ίδιας ως άνω αύξησης που δύναται να καλυφθεί με εισφορά εις είδος. Επιπρόσθετα παρέσχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προκειμένου να καθορίσει την τιμή διάθεσης των νεοεκδοθησομένων μετοχών και να εξειδικεύσει τους όρους της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα