Αν γίνονταν οι εκλογές της ΝΔ στις 22/11, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα;

To Koolnews και οι ρεπόρτερ του προσπαθούν καθημερινά να λύσουν μια απορία των αναγνωστών τους. Σήμερα ο Γιώργος Ευγενίδης απαντά σε ένα ερώτημα σχετικό με τη Νέα Δημοκρατία και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της.

Ερώτηση: Αν γίνονταν οι εκλογές της ΝΔ στις 22/11, θα ήταν διαφορετικό

το αποτέλεσμα;

Απάντηση: Γιώργος Ευγενίδης, πολιτικός συντάκτης του KoolNews.gr για τη ΝΔ και την Κεντροδεξιά

Νομίζω πως ναι. Έχουμε κάνει πολλά σενάρια γιατί δεν έγιναν οι εκλογές τότε και ποιος φταίει, αλλά δεν έχουμε καταλήξει οριστικά. Άλλωστε, η ιστορία παίρνει λίγο καιρό για να «αποχαρακτηριστεί» και δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το στάδιο.

Πιστεύω λοιπόν, για να μιλήσουμε κάπως υποθετικά, πως, αν γίνονταν εκείνη την Κυριακή οι εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ήταν πρώτος καθαρά, αλλά δεν θα είχε ποσοστό για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος. Θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, μόνο αν παραιτείτο ο δεύτερος υπέρ του που πιστεύω πως θα ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Μεϊμαράκης τότε είχε τη συμπάθεια πολλών νεοδημοκρατών και εμφανιζόταν ακραιφνώς ενωτικός, ενώ ο Τζιτζικώστας, αν και είχε χάσει το αρχικό momentum του Οκτωβρίου, κρατούσε άμυνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον θα έμεναν λίγο πιο πίσω, ακόμα και αν κάποιοι εκτιμούν πως ίσως ο κ. Μητσοτάκης έκανε το break και έβγαινε δεύτερος.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είχε καθαρότατο προβάδισμα νίκης, το οποίο δύσκολα θα ανατρεπόταν με οποιονδήποτε αντίπαλο. Πλην όμως, έγιναν όσα έγιναν, ο κ. Μεϊμαράκης έχασε πλήρως την ψυχραιμία του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως ενωτικός υποψήφιος και «πολιτικός» την ώρα που η παραπολιτική βασίλευε.

Τότε έκανε κάποιους να πιστέψουν πως όχι μόνο πρέπει, αλλά μπορεί να είναι και επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Η ιστορία και η συγκυρία τον δικαίωσαν.

The post Αν γίνονταν οι εκλογές της ΝΔ στις 22/11, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα