«Αν δεν δηλώσεις φασίστας δεν θα σε δω»: Απειλεί και τον πατέρα του ο Μπρέιβικ

Όχι μόνο δεν μετανιώνει για όσα έκανε αλλά υιοθετεί ακόμα πιο ακραίες απόψεις. Ο λόγος για τον μακελάρη της Νορβηγίας, Αλεξάντερ Μπρέιβικ που τον Ιούλιο του 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια.

Ο 78χρονος πρώην διπλωμάτης Γενς Μπρέιβικ, πατέρας του Αλεξάντερ, μόλις κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο: «Δικό μου Λάθος;» στην οποία γράφει για τον γιο του. Ο 78χρονος έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στον Αλεξάντερ λέγοντας πως όταν ένας γονιός διαπιστώσει ότι το παιδί του είναι κατά συρροή δολοφόνος, ξεπερνά

και τους χειρότερους εφιάλτες του.

Μάλιστα αποκάλυψε πως παρόλο που βρίσκεται στην φυλακή, ο γιος του «γίνεται γίνεται ολοένα και πιο ακραίος, ίσως να γίνει πιο επικίνδυνος» ενώ τόνισε ότι έχει «λίγες ελπίδες» για το ότι ο γιος του θα δείξει μεταμέλεια γι αυτό που έκανε. Ο Γενς Μπρέιβικ δεν έχει δει τον Αλεξάντερ από το 2011 καθώς ο γιος του αρνείται κατηγορηματικά να τον δεχτεί στην φυλακή.

Μετά από πολλές προσπάθειες του πατέρα, ο Αλεξάντερ του έστειλε επιστολή με την οποία του ζητούσε το τι θέλει να κάνει προκειμένου να τον δει. Η συγκεκριμένη επιστολή θέτει δύο όρους στον Γενς: πρέπει να δηλώσει ανοιχτά πως είναι φασίστας και να απαρνηθεί τους γονείς του επειδή δεν πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής της Νορβηγίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γενς Μπρέιβικ εξέφρασε επίσης το φόβο ότι ο Άντερς ενδέχεται να επηρεάσει άλλους εξτρεμιστές από τη φυλακή με την ακραία αντιμεταναστευτική ιδεολογία του. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Αλεξάντερ είχε στείλει μία επιστολή στις Αρχές στην οποία αναφέρει ότι αποκηρύσσει την βία, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη εάν και εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. Το βασικότερο είναι να του δοθεί άδεια για να σχηματίσει ένα φασιστικό κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο Γενς Μπρέιβικ είχε μόνο περιστασιακή σχέση με το γιο του, αφού έχασε τη μάχη για την κηδεμονία του μετά το διαζύγιό του από τη μητέρα του Άντερς, όταν εκείνος ήταν 4 ετών. «Συχνά νιώθω ενοχές και υπεύθυνος για όσα έκανε», επισημαίνει στο βιβλίο του, ενώ διερωτάται αν θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το μακελειό, αν ήταν καλύτερος πατέρας. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν είχα υπάρξει καλύτερος πατέρας, ίσως να ήταν ένας καλύτερος άνθρωπος σήμερα». Παρόλα αυτά, άλλα μέλη της οικογένειας του Αλεξάντερ έχουν δηλώσει ότι δεν είχαν παρατηρήσει κάποια προειδοποιητικά σημάδια για τη συμπεριφορά του καθώς μεγάλωνε.

The post «Αν δεν δηλώσεις φασίστας δεν θα σε δω»: Απειλεί και τον πατέρα του ο Μπρέιβικ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα