Άλλοι 5 παιδόφιλοι στη «φάκα» μέσω «Chat Scanning» – Οι αστυνομικοί παρίσταναν ανήλικους στα chat rooms

12:20 4/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning», κατά την οποία «αναγνωρίστηκε» το ραντεβού του 40χρονου παιδόφιλου στην Κηπούπολη Περιστερίου, εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμη παιδόφιλων, και συγκεκριμένα τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 33-45 ετών και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί για να τους ξετρυπώσουν, εισήλθαν στα «chat rooms» ως ανήλικοι και οι ίδιοι. Από τις συνομιλίες προέκυψε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα,

τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και τους πρότειναν, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι, δικές τους γυμνές φωτογραφίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 33χρονου ηλεκτρολόγου από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα κορίτσια στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής των βίντεο σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.

Ο ηλεκτρολόγος είχε καταφέρει μάλιστα να πείσει μία 12χρονη να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, καθώς και πορνογραφικό βίντεο με την ίδια, με πρόσχημα την αποστολή του υλικού στην Αργεντινή, ώστε δήθεν να της δώσει 140.000 ευρώ. Μάλιστα, έβαζε ακόμα και παρέες κοριτσιών να τραβούν η μία την άλλη βίντεο, ενώ εξετάζεται εάν το υλικό αυτό το προώθησε ή το πούλησε στο διαδίκτυο ή το κράτησε μόνο για τον εαυτό του.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έρευνες στα Γρεβενά, την Πάτρα και την Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών και πλήθος συνομιλιών με ανήλικους.

The post Άλλοι 5 παιδόφιλοι στη «φάκα» μέσω «Chat Scanning» – Οι αστυνομικοί παρίσταναν ανήλικους στα chat rooms appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα