Άλλα λένε και άλλα κάνουνε: Άνοιξαν το YouTube στην Τουρκία και μετά το έκλεισαν

18:18 5/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Διχασμένες φαίνεται ότι είναι οι τουρκικές Αρχές καθώς εχθές αποφάσισαν ότι το YouTube πρέπει να ανοίξει και σήμερα αναίρεσαν την απόφαση λέγοντας ότι θα παραμείνει κλειστό.

Εχθές, Παρασκευή 4 Μαρτίου το δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την άρση της απαγόρευσης του YouTube που είχε αποφασιστεί στις 27 Μαρτίου από την τουρκική κυβέρνηση λόγω του ότι διέρρευσαν απόρρητες συνομιλίες μίας συνάντησης κυβερνητικών που ανέφεραν το ενδεχόμενο

στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε ότι το YouTube θα παραμείνει κλειστό και δεν θα ανοίξει μέχρι να κατέβουν 15 επίμαχα βίντεο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.

Η κυβέρνηση με επικεφαλή τον «σουλτάνο» Ερντογάν είχε αποκλείσει την πρόσβαση στο YouTube επικαλούμενη λόγους «εθνικής ασφάλειας» μετά την δημοσίευση του βίντεο. Μετά από διεθνή κατακραυγή άρθηκε και ο πρώτος αποκλεισμός διαδικτυακού ιστότοπου, αυτός του Twitter καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε λόγους του περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Όσον αφορά το YouTube, αναμένεται να υπάρξουν περεταίρω εξελίξεις καθώς η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου υπόκεινται έφεσης.

Για την ιστορία, ο αποκλεισμός του Twitter ελήφθη μετά από απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Μαρτίου, έπειτα από την μετάδοση διαρροών που εμπλέκουν μέλη τους περιβάλλοντος του με πράξεις διαφθοράς.

Και παρόλο που το δικαστήριο αποφάσισε να αρθεί ο αποκλεισμός και επέτρεψε στους Τούρκους να συνεχίσουν το «κατακριτέο τιτίβισμα», ο Ερντογάν κατήγγειλε δημόσια την απόφαση των δικαστών κατά την διάρκεια συνέντευξης στην Κωνσταντινούπολη: «Οφείλουμε βεβαίως να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αλλά δεν τη σέβομαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα