Αλέξης Μητρόπουλος: Παιδαριώδης και αναξιοπρεπής η διαδικασία στη Βουλή για την ΕΡΤ

Δηλητηριώδη σχόλια για τη διαδικασία ακρόασης του νέου ΔΣ της ΕΡΤ από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας επιφύλαξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

«Χθες ζήσαμε μια μακρά διαδικασία, βασανιστική για ανθρώπους και αξιοπρέπειες που δεν έπρεπε να κρατήσει έντεκα σχεδόν

ώρες, για κάτι ερωτήσεις που έπρεπε να είχαν αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση. Αυτή τη διαδικασία τη βασανιστική, σε μια χώρα που ταλανίζεται από τόσο σοβαρά ζητήματα, θεωρώ και τριάντα άνθρωποι, από εμάς, και οι γραμματείς και οι βουλευτές, έντεκα ώρες (δεν θα έπρεπε να τη ζήσουν)» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος και συμπλήρωσε πως αντέδρασε «όχι για να υποστηρίξω τους ανθρώπους απέναντι. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι ενδεχομένως να είχαν κάνει λάθη κλπ., αλλά να μπαίνουν από Έλληνες βουλευτές σε αυτή τη διαδικασία, με αυτά τα παιδαριώδη ερωτήματα…; Προς τι αυτά τα ερωτήματα;».

Μάλιστα ανέφερε πως δεν ξέρει αν θα άντεχε να περάσει παρόμοια διαδικασία, όπως αυτή που πέρασαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το αν η πρόεδρος της Βουλής έχει τη δική της ατζέντα και στρατηγική, ο κύριος Μητρόπουλος προέκρινε τις δυσκολίες του να γίνει κάτι τέτοιο αναφέροντας πως «και να το θέλει, δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή την πρωτοβουλία, με έναν ισχυρό δυϊσμό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το προεδρικό σχήμα το ισχυρό, το άλλο του Ρεύματος και κάποιους άλλους, οι οποίοι έχουν μία προσωπικότητα, αλλά βάθος οργανωτικό που να μπορεί να επηρεάσει ιδεολογικές κατευθύνσεις σε αυτό τον χώρο. Όπως είναι συγκροτημένος σήμερα, το λέω κάπως θεωρητικά, δεν μπορεί να γίνει».

The post Αλέξης Μητρόπουλος: Παιδαριώδης και αναξιοπρεπής η διαδικασία στη Βουλή για την ΕΡΤ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα