Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελληνίων- Σε ισχύ η επιστράτευση

Με οριστικό τρόπο κλείνει όπως φαίνεται το ζήτημα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών λίγο πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς στις 12 το μεσημέρι τίθεται σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Τα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» με τα οποία η κυβέρνηση κινητοποιεί

τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται ήδη στα χέρια των παραληπτών τους και πλέον οι καθηγητές καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου οι Πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά.
Παράλληλα, σε ισχύ τίθεται και η επίταξη όλων των μέσων που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, δηλαδή σχολικά κτίρια και εξοπλισμό, όπου ορίζει η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Οι Πανελλαδικές ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Κατά της απεργίας οι πολίτες

Κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρίας Marc. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης που παρουσιάστηκαν χθες βράδυ στην εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση με την Κάτια Μαρκή, «υπερβολική» σε ποσοστό 72,6% χαρακτήρισαν οι πολίτες την ενδεχόμενη απεργία των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ «δικαιολογημένη» τη χαρακτήρισε το 22% των ερωτηθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα