Διώτης: Υπήρχε και τρίτο στικάκι που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα έκπληξη έκρυβε στην κατάθεσή του στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ιωάννης Διώτης.

Ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ισχυρίστηκε πως το τρίτο αντίγραφο ήταν το… « στικάκι εργασίας» και χρησιμοποιήθηκε μόνο για εκτυπώσεις. Ο κ. Διώτης πρόσθεσε πως στις 16/1/2012, όταν και για τελευταία φορά χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο usb

στον υπολογιστή του (σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη) ήταν και όταν το άνοιξε για τελευταία φορά, αφού στη συνέχεια το κατέστρεψε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, τα περισσότερα μέλη της προανακριτικής εμφανίζονται προβληματισμένα από τις εξηγήσεις του κ. Διώτη. Αυτή είναι η τρίτη κατάθεση στην επιτροπή του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ.

Επίσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής, ψήφισε υπέρ της αποστολής ερωτήσεων στον κ. Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων. απορρίπτοντας την πρόταση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ήθελε την εξέταση του μάρτυρα στο Ισραήλ, από κλιμάκιο βουλευτών της προανακριτικής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, τέλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θεωρεί πως μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα περιέλθει στα χέρια του ο κατάλογος των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ που έκαναν χρήση της ρύθμισης Παπακωνσταντίνου και έσπευσαν να επαναπατρίσουν τα τραπεζικά κεφάλαια. Τον κατάλογο με τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχει αποστείλει η Τράπεζα της Ελλάδας στους εισαγγελείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα