Άγνωστοι «έριξαν» το protagon- «Η πολυφωνία μας τους ενοχλεί»

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου το protagon.gr και σύντομα βρέθηκε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συντακτών του από τις σελίδες τους στο Facebook το Σάββατο η δημοφιλής ιστοσελίδα άρχισε να δέχεται επίθεση DoS με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας της. Παρά τις προσπάθειες των τεχνικών, ο server κατέρρευσε

από το μέγεθος και την ένταση της επίθεσης.

Οι DoS επιθέσεις δεν είναι κάτι σπάνιο στο δίκτυο. Συμβαίνουν συχνά και σπάνια αποκρούονται. Κόμβοι διεθνών οργανισμών, ειδησεογραφικών δικτύων, ακόμη και σάιτ μη κυβερνητικών οργανώσεων πλήττονται από επιθέσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μένουν μέρες εκτός λειτουργίας.

«Δεν γνωρίζουμε, ακόμα, ποιος επιτέθηκε στο protagon. Γνωρίζουμε, όμως, γιατί επιτέθηκε. Η πολυφωνία στην άποψη και η ελευθερία στην έκφραση ενοχλούν. Το protagon δέχεται επίθεση επειδή δεν συντάσσεται πίσω από γραμμές, δεν σκάβει και δεν μπαίνει σε χαρακώματα. Και αυτό, στην εποχή των άκρων, δείχνει παράταιρο και ξένο προς τα ήθη του δημόσιου λόγου. Ωστόσο το protagon δεν σκοπεύει να αλλάξει την ένταση της φωνής του. Θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι μας, φίλοι της ελεύθερης σκέψης, δεν θα προδoθούν. Θα επιμείνουμε στη διαλλακτικότητα. Και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε...» ήταν η απάντηση των συντακτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα