Αγνοούμενοι Μεσολογγίου: Το άλυτο μυστήριο με το σήμα των κινητών τους

09:05 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δυο φίλων, Ιωάννη Κορδώση και Βασίλη Γρατσάνη, που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή της Πενταλόφου στο Μεσολόγγι.

Αν και οι έρευνες παραμένουν άκαρπες η αστυνομία έχει στα χέρια της τα πρώτα στοιχεία που μπορούν να τη βοηθήσουν να στρέψει την προσοχή της σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις ώστε να κατορθώσει να λύσει το μυστήριο.

Το

πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αρχές γνωρίζουν πως οι δυο άντρες επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885, το οποίο οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν στο χωριό Λεσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η μία κάμερα, έχει καταγράψει τους αγνοούμενους στις πέντε παρά δέκα τα ξημερώματα, να έχουν κάνει μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων μέσα σε τρία λεπτά! Πράγμα που σημαίνει ότι είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, γεγονός που κάνει τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα δυστυχήματος.

Την αστυνομία προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο δρόμο το παραμικρό σημάδι (φρενάρισμα ή κάτι άλλο) που θα μπορούσε να την κάνει να μιλάει με σιγουριά για τροχαίο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που έχει στα χέρια της η αστυνομία είναι το στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα των δυο ανδρών το οποίο έχει καταγραφεί από την κεραία του χωριού και δείχνει ότι από τις 05:05 μέχρι τις 05:15, οι δύο φίλοι ήταν στην περιοχή του Νεοχωρίου. Μετά αρχίζει το μυστήριο.

Η διαδρομή των δυο φίλων

Οι δυο άντρες μαζί με έναν φίλο τους διασκέδαζαν από νωρίς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στην Πεντάλοφο Μεσολογγίου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε ένα club στο Νεοχώρι και επέστρεψαν στις 4 πάλι στην Πεντάλοφο για πρόχειρο φαγητό.

Λίγο μετά αποχωρεί ο τρίτος άνδρας και συνεχίζουν οι δυο φίλοι σε άλλο μπαρ της Πενταλόφου μέχρι τις 5 παρά όπου και έφυγαν. Μετά τις 05:15 τα σήματα των κινητών των δυο ανδρών χάθηκαν με διαφορά 5 λεπτών και όχι μαζί, γεγονός που στρέφει την προσοχή της αστυνομίας στον Αχελώο.

Ένα απ’ τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι να έπεσε το αυτοκίνητο στον ποταμό και για το λόγο αυτό να χάθηκε το σήμα και των δυο κινητών.

Στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει και μια ακόμα πληροφορία που θέλει τους δυο άντρες να διαπληκτίστηκαν με θαμώνα του τελευταίου μπαρ στο οποίο βρέθηκαν, όμως οι αρχές μέχρι στιγμής δεν εξετάζουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, παρά την εκτίμηση του εξάδελφου ενός εκ των δύο αγνοουμένων ότι αρχίζει να αποκλείει το τροχαίο και το μυαλό του πηγαίνει πλέον στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας που διαθέτει θερμική κάμερα και θα μπορούσε να εντοπίσει το αυτοκίνητο ακόμη και στην απευκταία περίπτωση που βρίσκεται στον βυθό του Αχελώου, χθες δεν κατέστη δυνατό να πετάξει λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Σήμερα όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσει την πτήση που ίσως δώσει την λύση του μυστηρίου.

Δείτε εικόνες από το σημείο των ερευνών που δημοσίευσε το onairnews.gr

1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Αγνοούμενοι Μεσολογγίου: Το άλυτο μυστήριο με το σήμα των κινητών τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα