Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικάνος Ρινς Πρίμπους που νίκησε τον Ομπάμα και… βλέπει Λευκό Οίκο το 2016

Την Ανοιξη του 2010 το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων έμοιαζε παραδομένο στη δίνη της μεγαλύτερης κρίσης στη σύγχρονη ιστορία του, έχοντας πιάσει κορυφή σε αναξιοπιστία και… πάτο σε απήχηση, με όσα απίθανα συνέβαιναν στην κορυφή της ιεραρχίας του.

Η ίντριγκα και οι επικρίσεις περί «ηγεμονικής» συμπεριφοράς του προέδρου Μάικ Στιλ είχαν φουντώσει για τα καλά, την ώρα που το κόμμα βυθιζόταν στα χρέη και τα σκάνδαλα προέκυπταν το ένα μετά το άλλο. Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς ο Στιλ κατηγορήθηκε από μέλη της παράταξης

του για πολυτελείς δαπάνες 17.000 δολαρίων ώστε να ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ, επιπλέον 13.000 δολαρίων για λιμουζίνες και 9.000 δολαρίων για ταξίδι και διαμονή σε ξενοδοχείο στο Μπεβερλι Χιλς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η αποκάλυψη ότι μέλη του επιτελείου του ξόδεψαν 2.000 δολάρια σε στριπτιζάδικο του Λος Αντζελες! Τελικά αποδείχτηκε ότι τα χρήματα ήταν περισσότερα και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να απολύσει αρκετούς από τους συνεργάτες του…

Με διαμορφωμένη μια τέτοια κατάσταση ο υποψήφιος επόμενος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων γνώριζε εξ’ αρχής ότι πέρα από τις όποιες… δόξες και τιμές το πρωτεύον παρελκόμενο ενδεχόμενης νίκης του θα ήταν μια καυτή πατάτα. Δεν είναι όμως για τα δύσκολα οι Ελληνες όπως… λέγεται; Εντάξει… όχι 100% Ελληνας, αλλά αυτός που εκτόπισε τον Στιλ και αναδιοργάνωσε πλήρως το κόμμα είναι Ελληνορθόδοξος γιος Ελληνίδας και Γερμανού μεταναστών στις ΗΠΑ, ο 42 Μαιών, Ρινς Πρίμπους, που εδώ και κάποιες ώρες ενσαρκώνει έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του Μπάρακ Ομπάμα!

Μέσα σε τρία χρόνια ο Πρίμπους, όχι μόνο επανέφερε στους Ρεπουμπλικάνους τη χαμένη αίγλη και το εξαφανισμένο… απόθεμα, αλλά κατάφερε να τους δώσει παράσταση νίκης για τις προεδρικές εκλογές του 2016, με το θρίαμβο σε Γερουσία και Βουλή Αντιπροσώπων [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]. «Οταν οι γονείς σου είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής καταλήγεις μ’ ένα περίεργο όνομα σαν το δικό μου», είχε αστειευτεί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (RNC) τον Ιανουάριο του 2011.

Με τον Μητροπολίτη Βοστώνη Μεθόδιο στο πλαίσιο εκδηλώσεων του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο γεννηθείς στο Νιου Τζέρσι και καταγόμενος από την πόλη Κενεόσα του Ουισκόνσιν ομογενής, παρέλαβε ένα χρέος ύψους 24 εκατ. δολαρίων και μια κληρονομιά ρημαγμένων σχέσεων του κόμματος με τους μεγάλους «δωρητές του». Μέχρι, το τέλος του 2011 όμως είχε καταφέρει να μειώσει το χρέος στο μισό και να συγκεντρώσει 50 εκατ. δολάρια, αποκαθιστώντας πλήρως τις σχέσεις χορηγών-κόμματος.

Ο «Στιλ είχε πνίξει το κόμμα στα χρέη, έκανε πολλές τηλεοπτικές γκάφες και αποξένωσε το κόμμα από τη βάση του. Με τον Ρινς μπήκαμε ξανά σε τροχιά και μάλιστα τροχιά επιτυχίας», δήλωνε στα τέλη του 2011 ο πρώην πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Εντ Γκιλέσπι, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό «απόγονό» του «χαρισματικό» για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Πρίμπους, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, έχοντας τον τίτλο του άρχοντα – λογοθέτη στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ήταν παθιασμένος με την πολιτική από νεαρή ηλικία. Τόσο που το πρώτο ραντεβού με τη μελλοντική του σύζυγο Σάλι, σύντροφό του από το σχολείο, ήταν σε μια πολιτική ομιλία!

Ο 42χρονος πολιτικός, ιχθύς στο ζώδιο, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Whitewater και πήρε το πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες το 1994. Ακολούθως σπούδασε νομικά στο Μαϊάμι και όταν αποφοίτησε επέστρεψε στο Ουινσκόνσιν για να ασκήσει τη δικηγορία και να ξεκινήσει ενεργά την πολιτική. Το 2004 έκανε την πρώτη του απόπειρα για ένα δημόσιο αξίωμα, αλλά απέτυχε να εκλεγεί γερουσιαστής, ανέλαβε ωστόσο τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ουισκόνσιν του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Με τη Σάλι, την οποία παντρεύτηκε το 1999, έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία είναι για πολλούς τα εν δυνάμει «τέκνα» του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ! Διότι μπορεί ο Πρίμπους να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του σε ότι αφορά τις εκλογές του 2016, εύλογα όμως οι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό ότι θα θελήσει να εξαργυρώσει τη μεγάλη δημοτικότητα του στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, θέτοντας στόχο τη μετακόμιση στο... Λευκό Οίκο σε δύο χρόνια από τώρα...

The post Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικάνος Ρινς Πρίμπους που νίκησε τον Ομπάμα και… βλέπει Λευκό Οίκο το 2016 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα